Gaziantep Anadolu Ateşi Kıvılcım Gösterisi

Gaziantep Anadolu Ateşi Kıvılcım Gösterisi

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi’nden öğrencilere karne hediyesi olarak 15-16 Ocak tarihlerinde sunulan “Anadolu Ateşi Kıvılcım Gösterisi” Mavera Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelendi

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi’nden öğrencilere karne hediyesi  olarak   15-16 Ocak tarihlerinde sunulan “Anadolu Ateşi Kıvılcım Gösterisi” Mavera Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

 

Genel sanat yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın  yaptığı , Anadolu topraklarının zenginliklerinden derlenen koreografisi, etnik ve modern dans kurgusu ile her yaştan izleyiciyi büyüleyen 7 ile 16 yaş grubu 89 yetenekli çocuk dansçının yer aldığı Gaziantep Anadolu Ateşi Kıvılcım Çocuk Grubu gösterisi muhteşem bir şova imza attı. 400 kostümün giyildiği gösteride, çocuklar Anadolu Ateşi’nin efsaneleşmiş koreografisinin yanı sıra içinde akrobasi ve jimnastik disiplinlerinin de yer aldığı  65 dakikalık muhteşem bir performans sergilediler.

 

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği’nin destek ve katkılarıyla sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştirilen projede iki amaç hedeflendi. Birinci amaç, daha önce Anadolu Ateşi’ni izlemeyen dezavantajlı bölge ve köy okullarındaki çocukların gösteriyi izlemesini sağlayarak öğrencileri ödüllendirmek; ikinci amaç ise, yıllardır bu eğitimi alan dansçıların kendi sınıf ve okul arkadaşları tarafından izlenebilmesini sağlamak oldu.

Bu proje ile İki gün boyunca sahnelenen gösteride , Gaziantep’teki  50 okuldan 3000 öğrenciye ulaşıldı.

Gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını  belirten  Dansart  Kurucularından Sayın Mehmet Hakan Gökalp, bu gösteri için çok uzun zamandır çalıştıklarını, Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Sayın Mustafa Erdoğan Hoca’nın onayı ve büyük katkıları ,velilerimizin destekleri ile bu sosyal sorumluluk projesini yapmaya karar verdiklerini söyleyerek tüm dansçılarının da bu etkinliğe katılmaktan dolayı son derece mutlu ve heyecanlı olduklarını belirtti.