Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Eryazğan:“Hiçbir güç Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile verilen idari iznimizi engelleyemez!”

Eryazğan:“Hiçbir güç Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile verilen idari iznimizi engelleyemez!”

Dr. Hacı Yusuf Eryazğan Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nü sert bir dille eleştirdi: “Hiçbir güç Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile verilen idari iznimizi engelleyemez!”

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan, pandemi dönemi boyunca 13 ayda 3 defa izinleri engellenen aile sağlığı çalışanlarının Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından bir kez daha yarı yolda bırakıldığını söyledi.

AHEF 2. Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan; “Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) olarak salgının başından beri canla başla çalışan aile hekimlerinin izinlerinin neden engellendiğini anlayamıyoruz. Aile Sağlığı hekimlerinin, Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile verilen 9 gün idari izinden, üstelik de aşılamanın son derece düşük olduğu şu dönemde faydalandırılmamasının mantığı nedir? Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile Aile Hekimlerinin izin hakkının elinden alındığı resmi yazı ile haklarımızın gasp edilmeye çalışılmasına itiraz ediyoruz. Kendi kararlarını, Cumhurbaşkanlığı makamının kararlarından ve yaptığı açıklamadan üstün gören fakat gerçekte aldığı kararların ne fayda sağlayacağı belli olmayan Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün insan haklarına aykırı bu resmi yazısını tanımadığımızı açıkça beyan ediyoruz” dedi.

 

Dr. Eryazğan, hiçbir güç Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile verilen idari iznimizi engelleyemez diyerek itirazlarına vurgu yaptı. “Tam kapanmada aşı tedariki yapamayan, insanların keyfi olarak tatillere çıkmasını engelleyemeyen, her yükü sağlık çalışanlarının üzerine yükleyen bu anlayışa AHEF olarak karşı çıkacağımızı; kimsenin Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile verilen idari izni engelleyemeyeceğini beyan ediyoruz.”

 

Salgının başından bu yana 4 defa izinleri engellenen, annesini babasını, yakınlarını göremeyen sağlık çalışanları olarak Türkiye'nin sağlık sistemine hiçbir fayda sağlamayacak, "dostlar alışverişte görsün" maksatlı kararları kabul etmiyoruz diyen Dr. Eryazğan hak arayışlarının devam edeceğini vurguladı. “Aile hekimleri olarak pandemi boyunca bedeller ödeyerek eşimizden çocuğumuzdan, annemizden babamızdan ayrı kalarak, hastalanarak, bu süreçle çarpıştık. Süreç devan ediyor, yolumuz uzun. Ancak haklarımızın gasp edildiğinde de sesimizi yükselteceğiz.”