Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Engellilere ve Eski Hükümlülere Devlet Desteği

Engellilere ve Eski Hükümlülere Devlet Desteği

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelli girişimcilere 65 bin TL’ye, eski hükümlülere de 44 bin TL’ye kadar girişimci hibe desteği sunuyor.

Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, 2014 yılından bu yana Kendi İşini Kurma Projesi kapsamında verilen destek tutarının bu sene 65 bin TL olduğu açıklandı. Hibe desteğinden yararlanmak isteyen engellilerin projeleriyle birlikte 17 Temmuz 2020 tarihine kadar İŞKUR İl Müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Öte yandan eski hükümlü girişimciler için İŞKUR tarafından sağlanan Eski Hükümlü Hibe Desteği projesi başvuruları da başladı. Proje kapsamında eski hükümlü girişimcilere brüt asgari ücretin 15 katına kadar (44 Bin TL) proje desteği sağlanacak ve şartlara uygun bütün eski hükümlüler projeden faydalanabilecek.

Verilen destekten yararlanmak isteyen eski hükümlülerin 15 Haziran itibarı ile proje başvurularının alımına başlandı. Son başvuru tarihi olan 17 Temmuz 2020’ye kadar eski hükümlülerin başvurularını talep dilekçeleri ile birlikte gerekli belgeler ile İŞKUR İl Müdürlüğüne yapmaları gerekiyor.

Yapılacak projelendirme çalışmalarında işletme kuruluş desteği, işletme giderleri desteği ve işletme kuruluş işlemleri destekleri için katkı sunulması hedefleniyor.