Dr.Cüneyt Akaoğlu ve Dr. Teymur Bakal Vefat Etmiştir...

Dr.Cüneyt Akaoğlu ve Dr. Teymur Bakal Vefat Etmiştir...

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Cüneyt Akaoğlu'nu kalp krizinden, Dr. Teymur Bakal'ı ise koronavirüsten kaybettik.

Op.Dr.Cüneyt Akaoğlu,

Sınıf arkadaşım, Genel Cerrahi Uzmanı, yine bir sınıf arkadaşımızın zorlu bir ameliyatı sonrasında ağır bir kalp krizi, kardiak arest ve arkasından 12 gününü saat saat saydığımız yoğun bakım sürecinde, yine seferber olan sınıf arkadaşlarımızca insanüstü mücadeleye rağmen, bugün Cücü’yü kaybettik.Biz  Ege Tıp 89 ailesi perişan, Cüneyt’in ailesi perperişan, söz bitti fakat acımız ise sonsuz...

Dr. Cengiz Güngör

 

 

AFFET, EŞŞEKLİK ETTİM BE ABİ.
HAKKINI HELAL ET.

“Daha fazla Adalet, daha fazla özgürlük, ülke kaynaklarını çarçur etmeyeceğiz, ülkeyi büyüteceğiz” diyenlerin iktidara yeni geldiği bir dönemdi.
Senin çalıştığın hastanede ben de çalışmaya başlamıştım. Servisimiz ortaktı ve karşılaşırdık arada. Tabii zaman zaman bir şeylerden konuşurduk çay içerken, orda burada. Ben “Bu adamlar dindar adamlar. Benim babam da hacı. Bir kere haram yediğini görmedim. Üstelik yıllarca ötekileştirildiler, düşüncelerini ifade edemediler, sıkıntı gördüler. Ülke daha iyiye gidecek” derdim. 
Sen “Nasıl bu kadar saf olursun? Bak göreceksin her geçen gün daha kötüye gideceğiz. Çünkü ülkenin her şeyini satıyorlar yok pahasına. Üstelik satışların çoğu şaibeli. Bak mesela kasasında  300 milyon nakit ile Tekel’i  292 milyon dolara özelleştirdiler.  Bak bakalım sonra ne olacak. Ya telekom? Araplara verildi. Üstelik Araplar 1 kuruş koymadılar. Bunların her yaptığı ülkeye zarar. Göreceksiniz daha da geri gideceğiz” derken hem onlara hem bana kızar dişlerini gıcırdatırdın.

Çok sinirliydin be abi.
“Ya senin gibi eğitimli insanların bile bunlara inanmasına şaşıyorum. Benim gördüğümü nasıl görmezsiniz” der, çayını yarım bırakır, o sinirle dışarı çıkardın.  
Kapının önünde bir sigara içer, rahatlamaya çalışırdın.

Sonra bir gün “Cüneyt bey emekli oldu” dediler.
“Erken değil mi ya? Daha yaşı kaç ki? “ diye sordum. Öyle ya bizden en fazla 4-5 yaş büyüktün.
“Yaşı maşı beklememiş. Vermiş dilekçeyi” dediler.
“Kendilerinin yaptıkları görülmesin, duyulmasın diye, Eğitimliyi eğitimsizin önüne atıyorlar. Her şeyden şikayet eden, hiç bir şeyden memnun olmayan, sürekli tehdit eden, hakaret eden saygısız, terbiyeden yoksun, hadsiz, cahil insanlar çoğaldı.  Ben artık mesleğimi burada yapmaktan mutlu değilim” demiştin bir seferinde.  “Acaba başka bir ülkeye mi gittin?” diye düşünmüştüm.

Sonra aradan zaman geçti.  292 milyon liraya, Nurol-Limak-Özaltın-Tütsab ortak girişim grubuna satılan Tekel, iki yıl sonra 2006 da 810 milyon dolara ABD’de kurulu bir ortak gruba (Texas Pacific Group) satıldı. Yıl 2011, bu kez Amerikalılar satışa çıktı ve MEY İçki, 2 milyar 100 milyon dolara, Dünyaca ünlü, içkide dünya devi olarak tanınan İngiliz DİAGEO Şirketine satıldı abi. Tam tamına 2 milyar 100 milyon dolara!

Türk telekomu alan araplar 10 milyar dolardan fazla parayı uçurup gittiler. Telekomu alırken Türk bankalarından kredi çekmişlerdi. Kredi aldıkları Türk bankalar parayı alamayınca Türk telekomu aldılar. Artık onlar kaç milyar dolar götürür, Allah bilir abi.

Zaman geçti, sen haklı çıktın.
Fakirleştik abi.
Gelirlerimiz her geçen yıl düşerken, giderlerimizle baş etmenin hesaplarında boğuluyoruz.  Milli gelirimiz tepe taklak oldu. Senin dediğin gibi Ülkece geri gittik abi. 
Doksanlı yıllarda Romanya’dan, Bulgaristan’dan, Polonyadan insanlar nir kuruş ekmek için bizim ülkeye gelirlerdi. Ülkemiz yanlış politikalarla onların çok çok gerisinde kaldı abi.

Sen emekli olduğundan beri seninle görüşmedik belki ama hep aklımdaydın abi.
Ülkede olanları gördükçe senin gibi kızmaya başladım. Önce kendime tabii. “Nasıl bunlara inandım? Nasıl bu kadar aptal oldum? Nasıl görmedim?” diye kızıyorum. Sonra çevremde hala “İyi olacaz, Avrupa bizi kıskanıyor” diyenlere.  Sonra aklıma sen geliyordun.  Hele sırf düşüncemi ifade ettiğinim için KINAMA cezası aldığım gün. Her saniye aklımdaydın. “Cüneyt abiyi bir görsem de özür dilesem. Elini öpsem.” diye kaç defa içimden geçti...
Kısmet olmadı. 
Dün Gülten Hemşire’nin sayfasında gördüm. 
Kalbin dayanmamış.
Sen de gitmişsin be abi!

Akıllı, düşünen, geleceği gören insanlar için bir cehennem burası be abi. 
Kaldırmıyor bünye.
Stres, tansiyon, sinir haşat ediyor insanı.

Cüneyt abim, Güzel abim;
Hakkını helal et bana be abi.
Senin önceden gördüğünü göremedim. Sana karşı çıktım, tartıştım, “yanılacaksın göreceksin!” diye sesimi yükselttim. Seni kızdırdım. Tansiyonunu yükselttim. 
Affet be abim.
Eşşeklik ettim.

Cüneyt Abim; Güzel Abim;
Senin daha güzel, daha iyi bir yerde, çevrende senin gibi zeki, geleceği gören insanlarla beraber, huzurla uyumanı diliyorum abim.

Op. Dr. Cüneyt Akaoğlu’nun ardından...
Rahmetle...

Dr. Deniz Arslan

 

Özel Akdeniz Şifa Hastanesi’nde Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı olarak görev yapan Dr. Teymur Bakal yakalandığı Covid-19 hastalığı nedeni ile hayatını kaybetti.

 

 



Çiğdem Tunç
6.12.2022 14:45:26
15 yıldır her türlü ameliyatımı yaptı Cüneyt Bey.. Yanlış teşhisleri düzeltti.. Ben hep sakın emekli olmayın derdim, benim için çareydi kendisi.. Bir gün yine şu ilaca başlayıp sonra geliyorum demek için aradığımda vefat ettiğini öğrendim. Akrabamı kaybetmiş kadar üzgünüm, çok yetkin ve güvenilir bir cerrahtı ve çok güzel bir insandı.. Hala muayenehanesindeymiş gibi geliyor, ailesine sabır diliyorum..