Dr. Bayrak:''Pandemi de Aşılanma İle Son Aşamaya Geliyoruz''

Dr. Bayrak:

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak; Daha önceki aylarda günlük yapılan testlerde pozitif vaka oranı 20’lerde idi. 13 Haziran 2021 tarihinde ise bu oranın 2,3’e düştüğü Sağlık Bakanlığının verilerinden öğrenilmiştir.

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak; Daha önceki aylarda günlük yapılan testlerde pozitif vaka oranı 20’lerde idi. 13 Haziran 2021 tarihinde ise bu oranın  2,3’e düştüğü Sağlık Bakanlığının verilerinden öğrenilmiştir. Bu sonuçlar, Covid 19 virüsü pandemisinde alınan tedbirler ve toplumsal bağışıklığın önemini bir kez daha vurgulamaktadır.

 

Önümüzde ki ders yılı Eylül ayında başlayacağından, aşılamanın toplumun çeşitli kesimlerine uygulanması gerektiği bilimsel bir gerçektir. Tekrar eski günlere dönmemek için hızlı bir şekilde aşı uygulamasına geçilmeli ve aşılanma merkezlerinin sayısı artırılmalıdır.


Aşılanan kişi sayısının artırılması için hastaneler ve Aile Sağlığı Merkezlerinin yanısıra şehrimizin çeşitli yerlerinde bulunan taziye evlerinden de faydalanılması gerekir. Böylece aşılanacak kesime daha süratli ve kolay ulaşılmış olacaktır ki bu ise toplumsal bağışıklığa da önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. 


Hiçbir bilimsel kaynağı olmayan aşı karşıtlığı sadece dedikodu olup toplum sağlığına zarar vermekten başka bir işe yaramamaktadır. Aşı ile insan vücuduna çip takıldığı ve üreme fonksiyonlarına zarar verdiği söylentisi tamamen asılsızdır.
Kendimiz, ailemiz, yakınlarımız, şehrimiz ve ülkemiz insanlarının sağlığı için aşılama çok önemlidir.


Aşılamanın yanı sıra sosyal mesafe temizlik ve maske kullanımı da unutulmamalıdır.