Cumhuriyetçi Hekimler: Soykırım yapmadık, vatan savunduk

Cumhuriyetçi Hekimler: Soykırım yapmadık, vatan savunduk

ABD Başkanı Joe Biden’ın ‘soykırım’ yalanına bir tepki de Cumhuriyetçi Hekimler’den geldi. Cumhuriyetçi Hekimler “1. Dünya Savaşı koşullarında Vatanımızı savunduk, Soykırım yapmadık. Soykırım iddiası ise emperyalist bir yal

ABD Başkanı Joe Biden’ın ‘soykırım’ yalanına bir tepki de Cumhuriyetçi Hekimler’den geldi. Cumhuriyetçi Hekimler “1. Dünya Savaşı koşullarında Vatanımızı savunduk, Soykırım yapmadık. Soykırım iddiası ise emperyalist bir yalandır.” dedi.

 

ABD Başkanı Joe Biden’ın ‘soykırım’ yalanına şu sözlerle tepki gösterdi:

 

“ABD Başkanı Joe Biden, Amerika Birleşik Devletleri’nin 1915 olaylarını ‘Ermeni Soykırımı’ olarak tanıyacağını ilan etmiştir. Bu kararın hukuki ve tarihi hiçbir karşılığı yoktur.

 

Soykırım kararını sadece yetkili mahkemeler verir. 2015 yılında AİHM, 1915 olaylarının Yahudi Soykırımı ile bir benzerliğinin olmadığını, “soykırım” hükmünün ancak yetkili bir mahkeme tarafından verilebileceğinden bahisle burada böyle bir kararın olmadığına karar kılmıştır. Nitekim 2 gün önce BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, bir soru üzerine yetkili mahkeme kararı olmadığından BM açısından “Ermeni Soykırımı” tanımının geçerli olmadığını beyan etmiştir.

 

Ermeni diasporasının yıllardır sabırlı ve israrlı bir şekilde bu iftirayı uluslararası alanda kabul ettirme çabaları, uluslararası siyasi gerilimlerin olduğu dönemlerde özellikle batılı ülkelerin parlamentolarında karşılık buldu. Sonunda ABD de, siyasi konjonktürün uygun hale gelmesi neticesinde, yıllardır ülkemize karşı elinde koz olarak tuttuğu sözde Ermeni soykırımını kabul etti. Her iki halkın da tarihte çok acılar çektiği gerçeğini kimse inkar etmiyor; ancak Ermenilere tarafımızdan soykırım yapıldığı iftiralarını kabul etmemiz mümkün değildir. Tarihi belgelere rağmen siyasi çıkarları uğruna bu yalanı parlamentolarında gerçekmiş gibi kabul eden devletleri tarih affetmeyecektir.

 

1. Dünya Savaşı koşullarında Vatanımızı savunduk, Soykırım yapmadık. Soykırım iddiası ise emperyalist bir yalandır.

 

1915 Ermeni tehciri ve karşılıklı kırımının, başkan düzeyinde soykırım olarak ifade edilmesini, ABD’nin vatanımıza yönelik sistemli saldırılarını arttırarak sürdürme kararlılığı olarak anlıyoruz.Türk hekimleri olarak sözde soykırım yalanını kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bağımsızlığına, vatanına ve milletine yönelik saldırıları püskürtecek güce sahiptir.Başta İncirlik olmak üzere ülkemizdeki tüm Amerikan üslerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tam denetimine verilmesinden başlayan yaptırımlar derhal devreye sokulmalı, tepkiler sözde kalmamalıdır.

 

ABD saldırganlığı karşısında alttan alan ve ricacı tutumların ülkemize ve milletimize bedeli ağır olur.

 

Bütün sağlık meslek örgüt ve kuruluşlarını bu karara karşı ortak tutum almaya davet ediyoruz.”(medikritik)