Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Başkan Ay Proje Değil Sorumluluk

Başkan Ay Proje Değil Sorumluluk

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği koordinesiyle başlatılan “Yeşil Şehir Huzurlu Nesiller” kampanyası kapsamında Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, çınar ağaçlarını Şehirgösteren mahallesinde, 1957 metrekarel

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği koordinesiyle başlatılan “Yeşil Şehir Huzurlu Nesiller” kampanyası kapsamında Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, çınar ağaçlarını Şehirgösteren mahallesinde, 1957 metrekarelik alanda toprakla buluşturdu.

 

 “Yeşil Şehir Huzurlu Nesiller” projesinin 17.sine Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye  Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil  Belediye  Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Oda, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

 

Gül “GGC, sorunun değil, çözümün parçası oldu”

Yeşil Antep projesi için bütün kurumların katkı sunduğunu belirten  Gaziantep Valisi Davut Gül, “Kurum ve kuruluşlarımız ağaçlandırmalara devam ederken, şehre karşı sorumluluk hisseden, sorunun değil, çözümün parçası olmayı esas alan GGC gibi kuruluşlar da, Büyükşehir ve Şehitkamil Belediyemiz ile burada çok güzel işler yapıyor. Bugün de 17.’sini Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde sizler ile birlikte burada oluşturuyoruz. Şehir içinde yapılan ağaçlandırmalar çok önemli ama en önemlisi ağaçların boylu olması. Daha da önemlisi sizlerin buna katkı sunuyor olması. İnşallah pandeminin yavaşlaması ile beraber sonbaharda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte yeşil şehir projesini devam ettireceğiz” dedi.

 

Şahin “Birlikte başaracağız”

Etkinlikte konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, “dünyanın yeni kodu yeşil ekonomi, bu yüzden şehrin alt yapısını oluşturmamız lazım” dedi. Dünyada bitki çeşitliliğinin azaldığına işaret eden Şahin “Bizler evlatlarımız, torunlarımız için ve dünyamız için birlikte başaracağız. Ne yapmamız gerekiyorsa, bilgisi olan bilgisini, zamanı olan zamanını versin, neyi paylaşacaksak onu birlikte paylaşalım. Allah’ın izniyle bu dünyayı cennete çevirelim. Bu şehir bunu yapar. Ben bu şehre çok güveniyorum, bu şehri çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

 

Fadıloğlu “Ağaçlandırmayla ilgili kasıtlı algı yapılıyor”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, son günlerde tartışılan, ağaçlandırmayla ilgili tartışmalara değinerek, Gaziantep’in yeşil alanlara çok daha fazla hassasiyet göstermesine rağmen, bazı çevrelerin algı yaparak, bunu baltalamaya çalıştığını söyledi.

Fadıloğlu “Belediyeler olarak biz aslında yeşile gereğinden fazla önem vermeye gayret gösteriyoruz. Çünkü inanıyoruz ki, bizden sonraki nesillere bırakılabilecek en önemli yatırımlardan bir tanesi yeşil ve huzurlu bir çevre. Fakat son dönemlerde özellikle takip ediyoruz ki, yapmış olduğumuz olumlu işler bir tarafa bırakılıp maalesef şehrin gelişmesi noktasında yapılan projelerde de bunlara sanki bir sekte vuruluyormuş gibi bir algı yönetimine gidildi. Çünkü bizim bir tek dert derdimiz var şehirdeki yöneticiler olarak yaşanabilir bir Gaziantep, yaşanabilir bir Türkiye’yi bizden sonraki nesillere bırakabilmek. Bu noktada da hem planlama noktasında, hem yeşile saygı duyma noktasında, yeşili üretme noktasında elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyma gayret gösteriyoruz. Ben bu 17.si gerçekleştirilen projeyle birlikte emeği geçen tüm Büyükşehir çalışanlarımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

 

Ay “Proje değil, sorumluluk”

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak böylesine önemli bir projede yer almaktan son derece mutlu olduğunun altını çizen Başkan İbrahim Ay ise “Ben bu çalışmayı bir proje olarak değil, üzerimize düşen bir sorumluluk, bir vazife olarak görmekteyim. Bizler bu şehrin nefesini soluyoruz, suyunu içiyoruz bu nedenle bu şehre sorumluluklarımız olduğunu biliyoruz” dedi. GGC olarak, meslektaşlarını konut sahibi yaptıktan sonra, dikili birer ağacı olması yönünde, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den yer istediğini, Şahin’in de bu isteği geri çevirmeyerek kendilerini mutlu ettiğini ifade eden İbrahim Ay “Bakanımız, Şehir Gösteren mahallesinde bu alanı bizlere tahsis etti. Toprakla buluşturacağımız bu fidanlar Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti hatıra ormanı olarak neticelendireceğiz. Çünkü şehrimizin yeşile ihtiyacı var” dedi. Teknik bilgiler de veren Ay “Ağaçlandırma alanımız 1957 metrakarelik bir alanda uygulanacak. Tamamı çınar ağacı olan bu ağaçlarımız 10 yaşındalar. Böylelikle zamanı satın almış alıyoruz. Ben çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirasın  yeşil ve temiz bir çevre olduğuna inanıyorum. Bugün burada toprakla buluşturduğumuz çınar ağaçlarının yarın gölgesi bizlere nefes olacak” diye konuştu.