Başarılı Sanayici Korona’yı Atlamadı...

Başarılı Sanayici Korona’yı Atlamadı...

Gaziantep'te bir dönemin tekstil sektörünün önemli isimlerinden Sacit Eser Korona kurbanı oldu.

Gaziantep’te bir dönemin başarılı sanayicilerinden olan Sacit Eser Korona kurbanı oldu. Bir süre önce rahatsızlanan ve hastaneye kaldırılan Sacit Eser, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

Eser Mobilya sahibi Macit Eser ile Nahit Eser’in abisi olan Sacit Eser, Göz doktoru İlker Eser ile Pınar Eserer’in babasıydı.  

 

Merhuma Allah’tan rahmet, tüm yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz.

(gaziantep27. net)

 

 

 

Göz Hastalıkları Ve Cerrahisi Uzmanı Dr. İlker Eser

 

Gaziantep doğumlu olan İlker Eser, anne ve babasının iyi birer Türk müziği icracıları olmaları ve babasının ud tınıları sayesinde küçük yaşlarından itibaren Türk müziğine aşina idi. Gaziantep Anadolu Lisesi’nden mezun oldu.

 

Keman ile ilk defa Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitiminin ilk yılında tanıştı. Ertuğrul Ottekin yönetimindeki Ankara Üniversitesi Tıp fakültesi Türk sanat müziği korosunda Türk musikisi bilgi ve becerilerini geliştirme imkanı buldu.

 

Tıp eğitimini tamamladıktan sonra yerleştiği İstanbul’da Bakırköy musiki vakfı’nda çalışmalarını sürdürdü. Nevzat Atlığ ve Erol Bingöl gibi değerli , hocalardan feyz aldı. Devam ettiği musiki toplulukları ile Atatürk Kültür Merkezi ve Cemal Reşit Rey gibi önemli konser salonlarında konser verme, radyo ve televizyon programlarına katılma şansı buldu.

 

Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi (İstanbul)’da göz hastalıkları ve cerrahisi uzmanı olduktan sonra Amerika’da gözlükten kurtulma lazeri de denilen excimer lazer üzerine çalıştı. Kaldığı bu bir yıl içerisinde Türk dostları ile birlikte ülkemizi temsilen çeşitli konser faaliyetlerine katıldı. Ağrı’da askerlik görevi süresince Mehmetçiklerle birlikte çeşitli organizasyonlarda müzik çalışmalarında bulundu.

 

Akademik kariyerini, kurucusu ve ilk anabilim dalı başkanı olduğu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde sürdürdü. Çanakkale’de de çeşitli konserlerde yer aldı. 2008 yılında 4 göz doktorundan oluşan “Grup Vitreus”un kuruluşunda öncülük etti. Grup Vitreus ile birçok konserler verdi.

 

2012 yılında çıkardığı ilk albümü “Sonsuzlarda” da kendisine ait 7 eser bulunmaktadır. Bu eserlerden kendisine ait olan “Usandım” ve albümünde aranjör olan ünlü besteci, söz yazarı ve piyanist Özkan Turgay’a ait olan “Ağlama meleğim” ile klipler çekmiş ve bu klipler çeşitli TV kanallarında yayımlanmıştır.

 

Şubat 2015’te müzikseverlerle buluşan ikinci albümü “Sonsuzlarda II” de duygulu kemanı ile İlker Eser, Özkan Turgay’ın da piyanosu eşliğinde ülkemizden ve özellikle komşu ülkelerin kulaklarımızda olan eserlerini seslendirdiler. Bu ikinci albümde de İlker Eser’in ve Özkan Turgay’ın da birer besteleri bulunmaktadır.

 

Aynı zamanda ilk yardım eğitmeni de olan İlker Eser, kendi patentli ismi olan “Doktor Pratik” ilk yardım seminerleri vermekte, İstanbul’da Acıbadem Maslak Hastanesi’nde göz cerrahı olarak çalışmakta ve müzik çalışmalarını sürdürmektedir.