Aşı Reddi ve Yeniden Görülmeye Başlayan Bulaşıcı Hastalıklar

Aşı Reddi ve Yeniden Görülmeye  Başlayan Bulaşıcı Hastalıklar

Aşı Reddi ve Yeniden görülmeye başlayan Bulaşıcı Hastalıklar konulu toplantıya çok geniş katılım oldu.

Aşı Reddi ve Yeniden görülmeye başlayan Bulaşıcı Hastalıklar konulu toplantıya çok geniş katılım oldu.

 

22 Ocak Çarşamba günü Eczacı Odası toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Oda Başkanı İrfan Demirci “Toplumsal ve Halk sağlığı boyutuyla bu gün 3 konuyu tartışacağız. Son yıllarda bulaşıcı hastalıklarda büyük artış var.Bu işin uzmanları ve hekimlerin haricinde herkes konuşuyor, değerlendirmeler yapışıyor. Ama bundan tüm toplum zar ar görüyor.“ dedi. Daha sonra  Koç Üniversitesi Tıp Fak.ve Amerikan Hastanesi Enfeksiyon hast.Bölüm bşk. Prof.Dr.Önder Ergönül “ Çok değerli meslektaşlarım bu gün son yıllarda hızla gelişen Aşı reddi ,Yeniden görülmeye başlanan eradike edilmiş bulaşıcı hastalıklar ve Antibiyotik kullanımı konusunu anlatacağız.İrfan Başkanım çağırınca hemen geldik,ben de bu şehirde yetiştim büyüdüm,bilimsel bir sohbet olacak.Mehmetçik ilkokulu,Gazi ortaokulu ve Gaziantep lisesinden mezun oldum.Hacettepe de okudum.

Harvardda eğitimimi devam ettirdim. Gaziantep sosyoloji,felsefe gibi konulara çok ilgilimiz olmuştur.Kıymetli bir şehirdeyiz,bu topraklardaki girişimcilik,merak her zaman beni mutlu etmiştir “ dedi.

 

Ergönül ’’Dünyadaki ve Türkiye’deki bilim otoritelerine kulak vererek, temel yaklaşımların üzerinden gitmek gerekiyor. Sağlık otoriteleri insanlara kötülük olsun veya tuhaflık olsun diye iş yapacak kurumlar değiller. Bu kurumların açıklamalarını öncelemek gerekir. Zaten varlık nedenleri, insanların sağlığını düzeltmek.Aşıların içerisinde bugüne kadar zararı kanıtlanmış bir madde bulunamamıştır. Bizim bilimsel makalelerimiz, yayınlarımız ve dünyadaki yayınlar için de konuşuyorum. Böyle bir kuşkuyu uyandıran bir madde dahi bulunamamıştır. Bilim otoritelerini takip etsinler. Yaşam süresi arttıysa eğer, burada en büyük pay aşıların.’’