Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir doktor elinden ve belinden bıçaklandı

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Dr. Ertan İskender, poliklinikte hastası Bayram N. tarafından uğradığı bıçaklı saldırıda yaralandı. Ameliyatı başarıyla tamamlanan doktorun sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Sağlık Baka

Olay, akşam saatlerinde Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin poliklinik bölümünde meydana geldi. Asistan doktor Ertan İskender, poliklinikte hasta muayene ettiği sırada hastaneye gelerek taşkınlık yapan hastası Bayram N.’yi uyardı.

 

Bayram N., üzerindeki bıçağı çıkararak İskender’i elinden ve belinden bıçakladı. Yaralanan Ertan İskender, hastanenin acil servisine götürülerek tedaviye alındı. Doktorun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

 

Bıçaklı saldırgan Bayram N. ise hastanenin güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilip, çağrılan polis ekiplerine teslim edildi.

 

Gözaltına alınan Bayram N.’nin, birkaç haftadır herhangi bir rahatsızlığı olmamasına rağmen hastaneye gelip, taşkınlık yaptığı belirtildi.

 

Psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Bayram N.’nin, bugün de aynı şekilde hastanede bağırarak taşkınlık yaptığı, doktorun uyarması üzerine de bıçakla saldırdığı öğrenildi.

 

Ankara Diş Hekimleri Odası tarafından olaya ilişkin yapılan açıklamada, “Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi ortopedi asistanı Dr. Ertan İskender, poliklinik yaptığı sırada bir hasta tarafından elinden ve belinden bıçaklandı. Hastaneyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik” denildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

BAKAN KOCA: AFFI MÜMKÜN DEĞİL

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından doktorun durumuyla ilgili bilgi paylaştı. Koca, “Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde asistan hekimimiz Ertan İskender bir hastanın saldırısına uğrayarak elinden ve belinden yaralandı. Bıçaklı saldırıya uğrayan hekimimiz şu an ameliyatta. Durumu yakından takip ediyorum. Şifa veren eli kesmeye çalışmanın affı mümkün değil” dedi.

 

“KONUNUN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

 

Bakan Koca, doktorun sağlık durumuyla ilgili yeni bir paylaşım yaptı. Saldırganın polis gözetiminde olduğunu ifade eden Bakan Koca, “Saldırıya uğrayan meslektaşım Ertan İskender’in ameliyatı başarıyla tamamlandı. Kendisiyle konuştum, durumu iyi. Saldırgan adli işlemler için polis gözetiminde. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım. Canımızı emanet ettiğimiz hekimlerimizin hak ve emniyeti bize emanet” dedi.(sözcü)

 

 

Operasyonu gerçekleştiren hekimin paylaşımı

Sağ el 4. Parmak pulpa amputasyonu için replantasyon yapıldı, 1 adet arter yapıldı, çok distal olduğu için ven yapılmadı. Parmağın dolaşımı şu an iyi, takip ediliyor.  3. Parmak zon 2 de fdp tendon kesisi, ulnar taraf dijital arter ve sinir kesisi mevcuttu. Tendon, sinir ve arter onarıldı. Parmak dolaşımı iyi. Hastaya clexane, aspirin ve antibiyotik tedavisi veriliyor. Hastanın genel durumu şu an iyi, takiplerine devam ediyoruz. 3.parmak için erken fizik tedavi amacıyla four strand dikiş, destek u dikişi ve epitendinöz onarım yapıldı. 

 

****Çok geçmiş olsun Ertan bey. Bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz inşallah. Ben de Ankara hastanesi ihtisaslıyım. Oradaki durumu, hasta profilini çok iyi bilirim. Şiddet, hırsızlık, zorbalık her gün yaşanır. Önlüğümün cebinden sürekli cüzdanım çalındığı için önlüğün içine cep diktirip, üstüne çıt çıt yaptırmıştım. Hastane bahçesinde arabamın camı kırıldı. Dört kez hasta ve hasta yakınları üstüme yürüdü. Kaçarak kurtuldum. Ben ihtisası tamamlayalı 10 yıl oldu ama anlaşılan hala aynı düzen devam ediyor. O hastane için ekstra güvenlik önlemlerin alınması ve sağlık çalışanlarının can güvenliğinin sağlanması lazım. Allah tüm sağlık çalışanlarını korusun...
Doç. Dr. ..

 

****Ankara'da saldırıya uğrayan asistan arkadaşın el yaralanması olduğu için TUStan muaf tutularak istediği bölümde uzmanlık eğitimi alması sağlanmalı ...
Dr.M.K

 

*****Bu doktor arkadaşa devlet, tavandan tazminatı ödesin, bu olayın failine rücu etsin! Bizim malpraktis davaları gibi! O şerefsiz ile doktor arkadaşı bir daha karşılaştırmasın! Aynı travmayı tekrar tekrar yaşatmaya kimsenin hakkı yok! Ortopedi Uzmanı doktor olduğunda aylık kazanacağını hesaplayıp, ortalama çalışma süresi ile çarpıp çıkan toplam rakamın ödenmesi adil bir sonuç olur.
Dr.T.Ç

 

*****Doktora neden saldırır insanlar 
çok şımartılmıştır çok 
hiç bir isteği geri çevrilmemiştir 
genelde asalaktır 
kurtlar vadisi eşkıya bilmem ne dizileri ile saldırganlık dürtüleri bilenmiştir 
o gün bilime akla hukuka bilim ahlakına göre mesleğini icra eden doktora rast gelir 
hasta değilsen istirahat yok der
hastanı görmeden ilaç yazamam der
hasta olmadan rapor alamaz 
usulsüz uygun olmayan keyfi bütün istekleri yapamam der doktor 
çıldırır karşı taraf 
öfke kontrolü yoktur 
yanlışını onaylayan ailesi yakınları arkadaşları vardır 
o zaman sürü halinde saldırırlar 
karşılarında düşmanları vardır çünkü 
aydınlık tertemiz beyaz gömleğe saldırı bu 
beyaz alın terine emeğe saldırı 
kanun kural tanımaz bebeklikten beri siyasiler tarafından oy makam uğruna egosu büyütülmüş
ailesi tarafından hak etmediği yerlere konulmuş
çevresince sen nasıl ret edilirsin denmiş 
bir zavallının psikolojisi ile 
akla mantığa bilime beyaz alın terine emeğe saldırıdır 
ama en önemlisi 
en acısı 
bazı meslektaşlarının 
hala sessiz suskun kalmasıdır ...
Dr ......