Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

Aids Bilgilendirme Semineri Verildi

Aids Bilgilendirme Semineri Verildi

Özel Gaziantep Medicalpark Hastanesi,Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık bilimleri fakültesinde HIV virüsü ve AIDS hastalığı hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla AIDS bilgilendirme semineri düzenledi. Medical Park Gaziantep Hastanesi, E

Özel Gaziantep Medicalpark Hastanesi,Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık bilimleri fakültesinde HIV virüsü ve AIDS hastalığı hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla AIDS bilgilendirme semineri düzenledi. Medical Park Gaziantep Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Vuslat Keçik Boşnak tarafından HIV virüsü ve AIDS hastalığı hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.

 

Dr.Boşnak,Hastalık ile ilgili şu bilgileri verdi:“HIV enfeksiyonu, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi bir halk sağlığı ve toplumsal sorundur Dünya Sağlık Örgütü tarafından HIV/AIDS farkındalığını artırmak için 1988 yılında 1 Aralık Dünya AIDS Günü olarak kabul edilmiştir. HIV enfeksiyonunun önlenebilir bir hastalık olduğunu ve korunma önlemlerinin tedaviden çok daha etkili ve ucuz olduğunu söyleyen Dr. Boşnak, “En sık görülen bulaşma yolu cinsel temas olması nedeni ile tek eşliliğin yanı sıra, riskli cinsel temasta kondom kullanımı hastalığın cinsel yolla bulaşmasına karşı en güvenli ve basit korunma yoludur. Şüpheli durumlarda vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna müracaat ederek test yaptırmak gerekir.”dedi.