Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden Pfizer aşısına yeşil ışık!

ABD Gıda ve İlaç Dairesi

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Pfizer/BioNTech aşısında dair incelemesinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Raporda, aşının hastalığın ağır geçirilmesini engellediği belirtildi. FDA'nın açıklaması, Pfizer aşısına ABD'de kısa

İki korona virüsü aşısının onay başvurularını değerlendirmekte olan ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Amerikan firması Pfizer ile Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech’in ortak geliştirdiği aşıya dair ilk görüşlerini kamuoyuyla paylaştı. Açıklamada, Pfizer aşısının FDA’nın acil kullanım izni için gerekli gördüğü koşulları yerine getirdiği belirtildi.

 

Bu açıklamanın, Pfizer aşısının FDA’dan kısa süre içinde resmi onay alıp ABD’de kullanıma sunulacağının sinyali olduğu belirtiliyor.

 

FDA incelemesinde, Pfizer aşısının 55 yaş ve üstü gönüllüler üzerindeki Faz-3 denemelerinde, ilk incelemelere göre yaklaşık yüzde 94 oranında etkili olduğu ve aşının hastalığın ağır geçirilmesini engellediği belirtildi.

 

‘TEK DOZU YÜZDE 52 KORUYOR’

 

FDA, iki doz yapılması gereken aşının, birinci dozdan sonra yaklaşık yüzde 52 oranında koruma sağladığını da belirtti.

 

FDA, Pfizer aşısının yanı sıra Moderna firmasının aynı teknolojiye dayalı aşısını da değerlendirme sürecine almıştı.(gazeteduvar)