Ramazanda Nasıl Beslenmeliyiz?

2 Acı Haber daha...

2 Acı Haber daha...

Ulukışla'da doğup büyümüş ve Ulukışla'nın yetiştirdiği ilk kadın tıp doktoru Necla Şenol ve Balıkesir’in Erdek ilçesinde uzun yıllardır Aile Hekimi olarak görev yapan olan Dr. Süleyman Bezirkanoğlu hayatını kaybetti.

Ulukışla’nın İlk Kadın Doktoru Vefat Etti!

 

Ulukışla’da doğup büyümüş ve Ulukışla’nın yetiştirdiği ilk kadın tıp doktoru Necla Şenol vefat etti.

 

 

Edinilen bilgilere göre; bir süredir rahatsız olan ve Karşıyaka’da özel bir hastanede tedavi altındayken vefat ettiği bilgisi ailesi tarafından paylaşıldı. Vefat eden Necla Şenol 22 Mart 2021 günü Çeşme Reisdere mezarlığında defnedidi.

 

Doktor Necla Şenol Kimdir?

 

Ulukışla’da yetişen ilk kadın doktordur. Babası Devlet demiryolları gar ambar memuru olan ve altı çocuklu bir ailenin çocuğudur. Ulukışla’da ilk okulu bitiren Şenol, döneminde Ulukışla’da ortaokul olmaması nedeniyle girdiği parasız yatılı sınavlarını kazanıp Adana Kız Lisesi’nde ortaokul ve lise öğrenimini tamamladı. Liseyi bitirdikten sonra İstanbul’a giden Şenol, burada İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi sınavlarına girerek sınavı kazandı ve okula kaydını yaptırdı. Büyük zorluklar çeken Şenol İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Türkan Saylan ile aynı yılda 1961’de mezun oldu. Mezuniyeti sonrası Mecburi hizmetini Bursa Tirilye ve Mudanya’da 3 yıl hükümet tabibi olarak yaptı. Bu sırada Tirilye Bucak Müdür Vekili ve Mudanya Kaymakam Vekilliği görevlerinde de bulundu. Doktor Necla Şenol daha sonra Hacettepe Üniversitesi çocuk hastalıkları uzmanlık sınavına girdi ve kazandı. Uzmanlığını aldıktan sonra hocalarının asistanlık önerilerini reddeden Şenol, Konya Ereğli ilçesinde serbest hekim olarak 8 yıl, Karşıyaka Sağlık Merkezi’nde 2 yıl uzman doktor 4 yılda başhekim olarak görev yaptı. Buradaki görevlerinden sonra İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Devlet Hastanesi’nde 21 yıl Başhekim Yardımcılığı görevinde bulundu. Çok sevilen doktor Şenol emekli olduktan sonra İzmir’e yerleşti.

 

Ulukışla Yardımlaşma Derneği’nin öğrenci burs projelerine maddi destek sağlayarak başarılı ve maddi durumu yetersiz bir çok Ulukışlalı öğrencinin okumasına katkı sağladı. Atatürkçü çizgisinden hiç ayrılmayan Şenol 21 Mart 2021 tarihinde İzmir’de vefat etti.

 

Aile Hekimi Dr. Süleyman Bezirkanoğlu hayatını kaybetti

 

Balıkesir’in Erdek ilçesinde uzun yıllardır Aile Hekimi olarak görev yapan olan Dr. Süleyman Bezirkanoğlu (55) hayatını kaybetti. 

 


Geçtiğimiz Perşembe günü sabahı evinde aniden rahatsızlanan Erdek´in sevilen doktoru Süleyman Bezirkanoğlu, Balıkesir Şehir Hastanesine sevk edildi.

 

Burada yapılan kontrollerde beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Bezirkanoğlu hemen ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan Dr. Bezirkanoğlu’nun tedbir amaçlı bir süre uyutulduğu ve bugün beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi. Erdek´te 29 yıldır görev yapan Dr. Süleyman Bezirkanoğlu son olarak 4 Nolu Aile Polikliniğinde aile hekimliği yapmaktaydı. Hastaları ve dostları Dr. Bezirkanoğlu’dan gelecek iyi haberi beklerken, ölüm haberinle birlikte yasa boğuldular.


Evli ve iki çocuk babası olan Dr. Bezirkanoğlu’nun beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi tarafından organlarını bağışlamak için girişimlerde bulunduğu öğrenildi.



Anahtar Kelimeler: 2 Acı Haber daha...