Yürüyemez denilen genç 4 ayda ayağa kalktı!

Yürüyemez denilen genç 4 ayda ayağa kalktı!

Askerlik görevini yaparken baş dönmesi neticesinde yüksekten düşme sonucunda belinde kalçasında ve bacağında kırıklar oluşan asker Serhat Demirtekin, geçirdiği bir dizi ameliyatlardan sonra vücudunu ve ayaklarını oynatamadığı ğörül

Sakarya İl jandarma komutanlığın da askerlik görevini yaparken baş dönmesi neticesinde yüksekten düşme sonucunda  belinde kalçasında ve bacağında kırıklar oluşan asker Serhat Demirtekin, geçirdiği bir dizi ameliyatlardan sonra vücudunu ve ayaklarını oynatamadığı ğörüldü. Askerin   yapılan tetkiklerden sonrası yürümede zorluk çekeceği yürümesinin 10 yılı bulucağını söyleyen doktorlar  hastayı taburcu etti.

 

Hasta Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde özel ambulans ile Gaziantep Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesine Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Prof.Dr. Orhan Büyükbebeci’ye getirerek muayenesi yapıldı. Yapılan muayene sonucu Dr. Büyükbebeci hastayı amaliyata alacağını ve Allah’ın izni ile 6 ayda hastayı ayağa kaldıracağını söyleyerek şunları söyledi.  “Yüksekten düşme sonrasında bize gelen hastada yapılan tetkik ler sonucunda   kalçada  ayaklarda ve topuklarda kırık oluşmuştu. Aynı zamanda sol kalça kırığına bağlı olarak siyatik sinir hasarı vardı. Bize sedye ile geldi. Kendi başına hiçbir şey yapamıyordu. şahsi temizliğine her şeyi başkalarının yardımı ile yapıyordu. Tabii ameliyatını olduktan sonra biz  yaklaşık 3 ay hasta yatarak tedavi gördü.Ve şuanda hasta yı yavaş yavaş yürütüyoruz diyerek 1 sene içerinde hastanın koşacağını söyledi.

 

Askerlik görevini yaptığı sırada yüksekten düşerek ayaklarda ve kalçada kırık oluşan Serhat Demirtekin ise şunları aktardı.

 

Yaşadığım bu talihsiz olayı anlatırken o anı tekrar yaşıyorum baş dönmesi sonucu yüksekten düştüm gözlerimi açtığımda kendimi hastanede buldum çok ağrım vardı Sakarya’daki doktorlar beni amaliyat ettikten sonra yürümede zorluk çekeceğini ve yürümenin yılları bulacağını söylediler, ve daha sonra Orhan hocam ile tanıştık. Orhan hocam bana umut oldu ve tedavime başlandı kalçam yerinden çıkarak kırıldı. Kalça kısmına  zincir halka takıldı. Hiçbir yerimi kıpırdatamıyordum.

 

Yaşadığım acı dolu Yaklaşık 4 ay boyunca yatarak tedavi gördüm. Kısa sürede kimseden destek almadan ayağa kalkıyorum Kendi başıma yavaş yavaş yürüyorum Yaşadığım çok kötü bir olaydı . Şu anda çok mutluyum. Allah’a şükürler olsun” iyiki orhan hocam ile tanışmışım dedi. (gazianteppostası)