YİNE HEKİME ŞİDDET! ARTIK YETER!

YİNE HEKİME ŞİDDET! ARTIK YETER!

An geçmiyor ki yeni bir sağlıkta şiddet haberi gelmesin. Bu sefer Diyarbakır Silvan Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi’nde Doktor darp edildi.

 

Her gün bir yenisi eklenen sağlıkta şiddet ne acıdır ki gündemimizden düşmüyor.

 

Mesleğimizi icra ederken mobing, şiddete uğruyor, yararlanıyor hatta ölüyoruz.. Yetkililer ise sadece kınamalar ile yetiniyor..

 

Hayati risk düşünüldü

 

Geçici Rapor’da; Darp edilme, sağlık memuru, hastane içerisinde görevi başında darp edilmiş. FM de başına, yüzüne aldığı darbelerden kaynaklı kafa travması nedeniyle gd orta-kötü, baş ağrısı, baş dönmesi, kusma ve kusma sonrası devam eden bulantı hissi mevcut. Tetkik edildi, şikayetlerine dönük tedavi başlandı, şikayetleri persiste eden ve gerilene gözlenmeyen hasta lüzümu halinde ileri merkeze sevk edilmek üzere resüsitasyon odasında yakın takip altına alındı. Daha sonra görmede bulanıklık şikayeti oluşan hasta için ileri merkeze sevk planlandı ancak şahıs ailesinin ve eşinin çok telaşlanacağını söyleyerek reddetti, müşahade altında tutulmaya devam edildi

Sağ saçlı deri temporal ve paryetal alanlarda hiperemi ekimoz odem, sağ maksiller ve periorbitalde ödem hiperemi, konjonktival hiperemi, palpebral ödem izlendi.Sevk planlandı gerçekleştirilemedi.

 

BTM ile giderilemez

Hayati risk düşünüldü

Geçici rapordur



Anahtar Kelimeler: HEKİME ŞİDDET! ARTIK YETER!