Yine şiddet, yine şiddet

Yine şiddet, yine şiddet

“Sağlıkta şiddet dayanılmaz bir hal almaya devam ediyor. Harran Üniversitesi Genel Cerrahi Kliniğinde asistan hekim olarak çalışan meslektaşımız; hasta yakınlarına 'Kaydınızı yaptırıp öyle gelin' dediği için yaşanan tartışma son

Şanlıurfa'da yine bir sağlıkçalışanıdarpedildi. Olay, Şanlıurfa'nınHaliliye ilçesinde yer alan Harran Üniversitesi Hastanesinde yaşandı.

Randevusuzkayıtalmamasından dolayı Genel Cerrahi Kliniğinde asistan olarak çalışansağlıkpersoneli tartışma sonrası bir hasta yakını tarafından darp edildi.

Şiddet sonrası yaralanan asistan hekim, işlemlerinin ardından Şanlıurfa Tabipler Odası avukatlarıyla beraber şikayetçi olmakiçinkarakola gitti. Kavga, hastanenin güvenlik personelleri müdahalesiyle yatıştırıldı.

Şanlıurfa Tabip Odası sosyal medya paylaşımında şiddeti kınarken yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sağlıkta şiddet dayanılmaz bir hal almaya devam ediyor. Harran Üniversitesi Genel Cerrahi Kliniğinde asistan hekim olarak çalışan meslektaşımız; hasta yakınlarına "Kaydınızı yaptırıp öyle gelin" dediği için yaşanan tartışma sonrası darp edilmiştir. Şu an oda avukatımız ile birlikte karakolda ifade veren meslektaşımızından destek sunmak amacıyla yanındayız. Şiddetin normalleştirilmesini asla kabul etmeyeceğiz”.

 

Gaziantep-Kilis Tabip Odası

 

@gazianteptabip

·

 TTB'nin önerdiği "Sağlıkta Şiddet Yasası" acilen yasalaşmalı;  Cezalar tutuksuz yargılanma ve "hükmün açıklanmasının geri bırakılması"

düzenlemelerinin uygulandığı sınırların üzerine çıkarılmalıdır.

 

#SağlıktaŞiddetSonaErsin

 

 

Dün akşam Bakırköy Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi'nde yaşanan şiddet olayında meslektaşımıza gerekli hukuki desteği sağladık.Hastanelerde olmayan güvenlik önlemleri sebebiyle daha kaç hekim, kaç personel, kaç vatandaşın mağdur olması lazım?

Bu şiddet sona ERSİN 



Anahtar Kelimeler: Yine şiddet yine şiddet