Yakında Sıradan Ameliyatları Yapacak Doktor Bulamayacağız!

Yakında Sıradan Ameliyatları Yapacak Doktor Bulamayacağız!

“Sağlık emekçilerine minnettarız diyen Sağlık Bakanı nerede? “Doktor kardeşlerimizden Allah razı olsun” diyen Cumhurbaşkanı nerede? AKP milletvekilleri nerede çok merak ediyorum!” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılma

“Sağlık emekçilerine minnettarız diyen Sağlık Bakanı nerede? “Doktor kardeşlerimizden Allah razı olsun” diyen Cumhurbaşkanı nerede? AKP milletvekilleri nerede çok merak ediyorum!” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, sağlık sektöründe yaşanan doktor ve sağlık çalışanı krizini gündeme taşıdı!

 

“Doktorasının yapmış bir diş hekiminin maaşı 6500 lira” diyen Yılmazkaya, Organize Sanayi Bölgelerindeki fabrikalarda çalışan düz işçilere 5-6 bin lira maaş verilmekte. İnsan hayatını kurtaran doktorlara reva görülen düşük maaşlara rağmen asistan hekimler, kamu hastaneleri ve tıp fakülteleri kliniklerinde 36 saat süren ve ertesi günü de izinsiz geçirdikleri nöbetlere devam ediyor. KPSS siz kuruma atanan ilkokul, ortaokul mezunu çalışanlardan daha az gelir elde etmekte olan hekimler istifa ediyor, yurtdışına gitme planları yapıyor ” dedi.

 

Bugüne Kadar Yüzlerce Hekim Yurt Dışına Gitti!

 

Yurtdışına giden doktorlarla ilgili konuyu TBMM Genel Kuruluna taşıyan Yılmazkaya yaptığı konuşmada şu ifadeler yer verdi;

 

“Aralık ayında tüm partilerin mutabakatıyla imzalanan hekimlerin özlük hakları, emekli maaşları ve sabit ödemelerinde düzelme sağlayacağı belirtilen yasa geri çekilerek sağlık emekçileri yine kandırıldı.

 

Medyada sanki bu yasa geçmiş ve hekimlere 5000 TL zam yapılmış gibi lanse edildi” dedi.

 

Yılmazkaya, “Hem yoğun çalışma koşulları, hem şiddet, hem covite yakalanma riski, hem de düşük maaşlarla birlikte kötü çalışma koşulları içinde olan sağlık emekçilerine minnettarız diyen Sağlık Bakanı nerede? “Doktor kardeşlerimizden Allah razı olsun” diyen Cumhurbaşkanı nerede? AKP milletvekilleri nerede çok merak ediyorum!

 

Pandemi de birçok arkadaşını kaybeden, hekimler, sağlık emekçileri artık çok yoruldu!

 

COVID-19 geçirmeyen hekim, sağlık çalışanı kalmadı.

Doktorasının yapmış bir diş hekiminin maaşı 6500 lira.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde fabrikada çalışan düz işçilere 5-6 bin lira maaş verilmekte.

 

KPSS siz kuruma atanan ilkokul, ortaokul mezunu çalışanlardan daha az gelir elde etmekte olan hekimler istifa ediyor, yurtdışına gitme planları yapıyor.

Ki bugüne kadar yüzlerce hekim yurt dışına gitti.

Hoca seviyesinde doktor kalmadı. Yakında kamuda asistan hekimleri eğitecek kimse de kalmayacak. 

Hatta sıradan ameliyatları yapacak doktor bulamayacağız” dedi.