Uz. Dr. Osman Arıkan Vefat etti

Uz. Dr. Osman Arıkan Vefat etti

Yakalandığı amansız hastalığa yenik düşüp hayatını kaybeden Uz. Dr. Osman Arıkan sevenlerini üzdü.

Avicenna Ataşehir Hastanesi ortaklarından, mesleğinin tam zirvesinde iken yakalandığı amansız hastalıktan hayatını kaybeden Uz. Dr. Osman Arıkan hayatını kaybetti.

 

Hayat dolu, insana yaklaşımıyla gönüllerde taht kuran bir kişilik sahibi olan Uz.Dr.Osman Arıkan yakalandığı koronavirüs hastalığı nedeniyle uzun bir süreden beri hastanede tedavi görüyordu. Zamansız ölümü sevenlerini üzdü.

 

Uzm. Dr. Osman Arıkan'ın cenaze programı hakkında genel bilgi 

20 Mayıs Perşembe Günü 

Saat:15.00 Avicenna Hastanesi önünde helallik 

Saat: 17:00 Ataşehir Mimar Sinan Camii cenaze namazı

Ardından mezarlığa defin işlemi gerçekleştirecektir.

Tüm dost, akraba ve sevenlerine duyurulur.

 

Uz. Dr. Osman Arıkan Kimdir

1971 yılında Sivas’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini üstün derecelerle tamamlayarak 1988 yılında başlamış olduğu Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde dönem birincisi iken, 1989 yılında girmiş olduğu Öğrenci Yerleştirme Sınavında “Sivas İl Birincisi” olarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne yerleşti. 1994 yılında mecburi hizmetini Tokat Zile Devlet Hastanesi’nde tamamlayarak görevine Sivas 4. Bölge Sağlık Grup Başkanı olarak devam etti. Görev sürecinde Sağlık Hizmetlerinin toplum tabanına yaygınlaştırılması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile 1997 yılında “Sivas İlinde Yılın Hekimi” unvanı verildi. 1998 de başlamış olduğu İç Hastalıkları İhtisası 2002 yılında tamamlayarak İç Hastalıkları Uzmanı oldu. İhtisas döneminde yaptığı bilimsel çalışmalar ile ulusal ve uluslararası bir çok ödüller alan Arıkan’ın birçok kongrede poster ve sunumlar ile yapmış olduğu çalışmalar ile yurt içi ve yurt dışı yayınları bulunmaktadır. İhtisas döneminden itibaren özellikle ilgilenmiş olduğu Gastrointestinal Hastalıklar ve Metabolik Hastalıklar ve komponentleri üzerinde yoğun olarak çalışmaktadır. 2002 yılında itibaren Avicenna Ataşehir Hastanesinde Dahili Bölümler Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmakta olan Arıkan çeşitli kurumlar tarafından 2017 yılında “İstanbul’da Yılın Vizyon Hekimi” ve 2019 yılında “Türkiye’de Yılın Tıp Adamı” gibi çok değerli ödüllere layık görülmüş olup, bunun yanında yoğun mesleki ve sosyal yaşantısı ile ilgili olarak bir çok dernek ve kuruluşun üyelik, yöneticilik ve başkanlığını sürdürmektedir. Osman Arıkan evli ve 3 çocuk babasıdır. (atasehirweb.com)

 

***

Kıymetli Dostlarım

Geride bırakmış olduğum 27 yıllık meslek hayatımda son 1 yılın ayrı bir yeri oldu..Öyleki 2020 yılı ve halen 2021 de devam eden pandemi sürecinde kaybettiğimiz meslektaşlarımız ve hastalarımız ruhumuzda derin travmalar açmışken yaşamına kavusturuduğumuz hastalarımız ve mesleki başarılarımızdan dolayı kazandığımız ödüllerin verdiği mutluluk ve  hissettiğimiz mesleki haz ve onur bizim için gerçekten unutamayacağımız bir yılı hafızamız kazıdı..  Acısı ile tatlısı ile bir 14 Mart Tıp Bayramına ulaştık.. Gecemiz gündüzümüze karışmış, biraz da yorgun ve üzüntüler içinde de  olsak dostlarımızın ve hastalarımızın teveccüh dolu, şükran dolu güzel mesajları ve tebrikleri ile yine ayaktayız yine diriyiz ve mücadele azmimizden hicbirşey  kaybetmeden milletimiz, ülkemiz ve insanlığın geleceği ve huzuru için mücadelemize devam etmekteyiz...

 

Değerli Dostlarım bugün bir daha anladım ki doğru yolda ve doğru işler yapıyoruz..İnsanların kalbine ruhuna temas ediyor onların dualarında ve kalplerinde yer alıyor teveccühlerini kazanıyoruz..  Allah’a şükrediyorum ki iyi ki bir hekim iyi ki bir klinisyen olmuşum ve insanımızın en değerli varlığı olan sağlığına hizmet ediyoruz..  Bu anlamda dün geceden itibaren gelen yüzlerce tebrik, telefon ve mesajlar için şükranlarımı sunuyorum..iyi ki varsınız..