Türkiye'nin en zengin 10 ismi açıklandı

Türkiye

ABD merkezli bir dergi olan Forbes Türkiye’nin en zenginleri içinde yer alan ilk 10 ismi açıkladı.

 

ABD merkezli olan bir iş dergisi Forbes, her sene yaptığı çalışmayı bu sene de gerçekleştirmiş oldu. Forbes, Türkiye’nin en zenginleri arasında yer alan 10 ismi sıraladı. Peki, bu listede hangi isimler yer alıyor? Türkiye’nin en zengini kim?

Geçtiğimiz yıl yayınlanan en zenginler listesinde ilk sırada Murat Ülker yer alıyordu. 2023 yılı için yapılan çalışmada ise Murat Ülker’in zirveyi İbrahim Erdemoğlu’na kaptırdığı görüldü. İlk 10’da yer alan isimler ise şu şekilde sıralandı:

 

TÜRKİYE’NİN İLK 10’DA YER ALAN İSMİ
 

1) İbrahim Erdemoğlu: 2023 yılında Türkiye’nin en zenginleri listesinde 1. sırada yer alan İbrahim Erdem Halı Merinos Halı’nın kurucusu ve Erdemoğlu Holding’in de sahibidir. İbrahim Erdemoğlu’nun güncel serveti ise 5.7 milyar dolar civarında belirlendi.

2) Murat Ülker: Türkiye’de geçtiğimiz yıl en zenginler listesinde 1. sırada yer eden Murat Ülker bu yıl zirveyi kaptırarak 2. sırada yer etmektedir. Ülker Gıda grubunun ortaklarından olan Murat Ülker aynı zamanda Yıldız Holding’in de yönetim kurulu başkanıdır. Ülker’in güncel serveti ise 5 milyar dolardır.

3) Ali Erdemoğlu: Kardeşi İbrahim Erdemoğlu ile birlikte Merinos Halı’nın ardından halı polyesterlerini üreten SASA’nın ortağıdır ve güncel serveti ise 4.7 milyar dolara denktir.

4) Semahat Sevim Arsel: Rahmetli Vehbi Koç’un kızı ve Mustafa Rahmi Koç’un kardeşi olan Semahat Sevim Arsel, Türkiyenin en zenginleri arasında liste dördüncüsü olarak yer alırken; Türkiye’nin en zengin kadını ünvanına da sahiptir. Koç Holding’in yönetim kurulu üyesi olan Arsel’in güncel serveti 3 milyon dolardır.

5) İpek Kıraç: Koç Holding’in yönetim kurulunda görev alan İpek Kıraç, kariyer hayatında da birçok başarı ile anılan isimlerdendir. Lojistik alanında büyük bir başarı yakalayan İpek Kıraç’ın güncel serveti 2.9 milyar dolar değerindedir.

6) Mustafa Rami Koç: Vehbi Koç’tan aile işi olarak miras kalan Koç Holding’in eski yönetim kurulu ve şu anki onursal başkanıdır. Görevi oğlu Mustafa Koç’a devreden Koç, şu an 2.7 milyar dolar servetin sahibidir.

7) Şaban Cemil Kazancı: Holdingleşen aile şirketlerinin başında olan Şaban Cemil Kazancı 2.5 milyar dolarlık bir servete sahip. Enerji sektöründe adını duyuran Kazancı Aksa Jeneratör’ün sahibi olarak hayatına devam etmektedir.

8) Ferit Faik Şahenk: Doğuş Grubu ve eski Garanti Bankası yönetim kurulu başkanı olan Ferit Faik Şahenk’in 2.5 milyar dolar serveti bulunuyor.

9) Erman Ilıcak: Malatyalı olan Erman Ilıcak, ODTÜ İnşaat mühendisliği mezunudur. Rönesans Holding’in yönetim kurulu başkanı olan Erman Ilıcak, gayrimenkul sektöründe iş hayatını sürdürürken güncel serveti 2.3 milyar dolara denk gelmektedir.

10) Filiz Şahenk: Filiz Gıda’nın kurucusu olan Filiz Şahenk, aynı zamanda Türkiye’nin en zengin 3. kadını ünvanına da sahip. Şahwnk’in güncel serveti 2.3 milyar dolar değerinde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: Türkiye' zengin açıklandı