Türkiye’de Türk olduğu için ekstra ücret aldılar

Türkiye’de Türk olduğu için ekstra ücret aldılar

Sırf Türk olduğum için benden milliyet farkı adı altında, 120 EURO ücret talep ettiler.Karşı geldim.Oteli terk edin diye, kapının önüne koymakla tehditte ettiler. Faturaya "milliyet farkindan dolayi", yazın dedim, yazdılar, ödedim

 

Uluslararası Genç Turizmciler Derneği ;

Çağlayan Aşkın isimli vatandaşımızın Antalya bölgesinde bir otelde yaşadığı sorunla alakalı açıklama yapmak istiyoruz.

Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olduğu için “Milliyet Farkı” adı altında alınan 4.176₺ olan bedeli vatandaşımıza geri ödeyeceğiz.
Ayrıca kendilerini Bodrum’da otel sahibi Sayın Cihan Hazar kendilerini misafir etmek istediğini bize söyledi.

Ayrıca Ege ve Akdeniz bölgesinde yıllardır acentalarımızın yaşadığı en büyük  problemlerden birisi ne yazık ki Türk vatandaşlarının yabancılardan daha fazla fiyat ödemesidir.Bu sorunlar bugün değil yıllardır yaşanmaktadır.

1) Ne yazık ki Ege ve Akdeniz bölgesinde bulunan bir çok otel Türk vatandaşlarından yabancılara oranla fazla fiyat almaktadır.

2) Eğer iki Türk erkek bu bölgedeki otellerde tatil yapmak isterse ne yazık ki bu imkansızdır.Ama İngiliz veya alman vatandaşlığınız varsa (özellikle gurbetçileri örnek veriyorum ) yine otele girebilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına kimliğine karşı yıllardır bu sorunlarla karşılaşıyoruz.Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini savunuyoruz.

Çoğu otelci yerli misafir istemiyor bunu herkes biliyor ama kimse konuşmak istemiyor.Milletimize ikinci sınıf muamelesi yapan otellere gereken cezaların kesileceğini  ve gereken hassasiyetin yüce devletimiz tarafından göstereceğine sonuna kadar inanıyoruz…

Saygılarımızla
 

Antalya’da Limak Lara Hotel’de skandal olay...

 

Türkiye’den rezervasyon yapılınca otellerin daha fazla fiyat verdiğini tespit eden bir Türk vatandaşı, yabancı bir internet sitesinden rezervasyon yaptı.

Daha uygun fiyata rezervasyon yapan Türk, otele gittiğinde karşılaştığı hareket sonrasında şok oldu.

Bunu da gördük! Türk olduğu için Türkiye’de ‘milliyet farkı’ ücreti ödediLimak Lara Hotel yetkilileri, rezervasyon yapanın bir Türk olduğunu anlayınca kendisinden  120 Euro (4 bin 178 lira) fazla ücret aldılar.

Fatura kesen otel yönetimi, yaptıkları hareketi “Milliyet farkı karşılığı tahsil edildi” açıklaması ile faturaya işledi.

İngiliz internet sitesi üzerinden yapılan rezervasyon sonrası konaklama için otele giden Türk vatandaşı, 120 euroluk bir fark ödemiş ve olay sosyal medyada geniş yer bulmuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya'da bir otel tarafından alınan "Milliyet Farkı" ücretine ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlığın sosyal medyada hesabından yapılan açıklamada, otelden resmi savunma istediği bilgisi paylaşıldı.

Yapılacak denetim için kontrolör görevlendirilirken, otelde yapılacak denetim ve incelemenin ardından yasal mevzuat uyarında gerekli cezai işlem uygulanacak.

OTELDEN AÇIKLAMA GELDİ

Bahse konu olan Limak Lara Otel, yaşanan skandal olaya dair özür metni paylaşırken, "Ortaya çıkan fiyat farkı iken tutarın ‘milliyet farkı’ olarak yansıması olayın kapsamınıdeğiştirmiştir" şeklinde ifadeler kullanıldı.

Otelden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün medyada yer alan Limak Lara Otel ile ilgili bir haber nedeniyle açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. Hepimizi derinden üzen, teyit edilmemiş bilgilere dayalı içeriklerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Öncelikle yanlış anlaşılmalara sebep olan ‘milliyet farkı’ ifadesi nedeniyle kamuoyundan samimiyetle özür diliyoruz. Amacını aşan bu ifadenin dikkatsizlik nedeniyle ve hassasiyetler öngörülemeden kullanılması hepimizi derinden üzmüştür. Hizmet verdiğimiz alanda eşitlik kavramına aykırı herhangi bir ayrımcı tutum ve davranış söz konusu olamaz. Habere konu olan yanıltıcı rezervasyon 14 Nisan 2024 tarihinde İngiltere üzerinden bir web sitesinden Türkiye’den iki kişi adına yapılmıştır. Misafirlerimiz otele geldiklerinde bir kişinin Romanya vatandaşı olduğu, rezervasyonun Türkiye’den yapılmış gibi gösterildiği, yanlış bilgi beyan edildiği anlaşılmıştır. Bunun üzerine fiyat farkı oluştuğu misafirlerimize aktarılmıştır. Bölgesel ve dönemsel kampanyalar nedeniyle bu tür fiyat farkları oluşabilmektedir. Konu bu nedenle ortaya çıkan fiyat farkı iken tutarın ‘milliyet farkı’ olarak yansıması olayın kapsamını değiştirmiştir. "

BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ise konuya ilişkin açıklama geldi. 

Bakanlık denetim ve incelemenin ardından cezai işlem uygulanacağını belirtti.

Yapılan açıklamada, "Antalya'da bir otelde yaşanan ve sosyal medyaya da yansıyan otel rezervasyonuna yönelik olarak Bakanlığımızca otelden resmi savunma istenmiş ve yapılacak denetim için kontrolör görevlendirilmiştir. Otelde yapılacak denetim ve incelemenin ardından yasal mevduat gereği gereki cezai işlem uygulanacaktır" ifadeleri yer alındı.