Tıp literatürüne giren kalp profesörüne silahlı saldırı

Tıp literatürüne giren kalp profesörüne silahlı saldırı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Biçer, bir yıl önce hayatını kaybeden hastasının yakınları tarafından saldırıya uğradı.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli profesöre saldırıda bulunan iki hasta yakını gözaltına alındı.

İddiaya göre, BUÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Biçer'i, bir yıl önce vefat eden hastasının yakınları evine giderken saldırdı.

Olayın ardından iki zanlının, Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerince gözaltına alındığı öğrenildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Biçer'e yönelik saldırıyı üzülerek öğrendiğini bildirdi.

Sağlığa ve sağlık veren ellere yönelik şiddeti nereden gelirse gelsin kabul edemeyeceklerini belirten Yavuzyılmaz, "Arkadaşlarımız canla başla, büyük bir fedakarlıkla mücadele ederken, hak etmedikleri bir muameleye maruz kalmaları kabul edilemez." dedi.

Yaptığı ameliyatla 'dünya tıp literatürü'ne girmişti

Prof. Dr. Biçer, 2020 yılında bir hastasının normal seviyesinin neredeyse 5 katı büyüyen aort damarını başarılı şekilde ameliyat etmiş ve dünya tıp literatürüne girmişti.

 

Prof. Dr. Murat Biçer'ı darbeden hasta yakınları serbest!

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Biçer’i silah kabzasıyla darbederek yaralayan hasta yakını K.S. (38) ile E.S. (40) kardeşler, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Güvenlik kamerası görüntülerine de yansıyan saldırıyla ilgili soruşturma başlatan Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilerin serbest bırakılmasına itiraz etti.

SALDIRI ANI KAMERADA

2 Mayıs’ta saat 20.00 sıralarında Nilüfer ilçesinde meydana gelen saldırı anı, bir AVM’nin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde Prof. Dr. Murat Biçer’in bir kişi ile tartıştığı ve aralarında arbede çıktığı görüldü. O sırada çevredeki bir kafeden koşarak çıkan diğer şüpheli, belinden çıkardığı tabancasını önce Biçer’e doğrulttu. Taraflar arasında çıkan arbedede, Prof. Dr. Murat Biçer, tabancanın kabzasıyla darbedildi. Çevredekilerin araya girmesiyle, saldırganların elinden kurtulan Biçer, bir kafeye sığınırken, o anlar güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi.

 

 

Prof. Dr. Murat Biçer yaptığı ameliyatla 'dünya tıp literatürü'ne girdi

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Biçer tıp literatürüne giren bir ameliyata imza attı.

Normal erişkin bireylerde 2.5-3 cm genişliğinde olan kalpten çıkan aort damarı, bir hastada 14 cm genişliğe ulaştı. Gittiği hastanelerde 5.5 cm üzerindeki ameliyatların riskli olduğunu öğrenen hasta soluğu Dr. Biçer’in yanında aldı.

Nefes darlığı, öksürük, yutma güçlüğü, yüzde ve boyun bölgesinde ödem, jugular venöz dolgunluk ve kollateral venöz dolaşım bulguları olan hastada, superior vena kava sendromu denilen klinik durum da meydana geldi.

Ayrıca hastanın oldukça yüksek aort rüptürü riski nedeniyle hayati tehlikesi de bulunuyordu.

Hastasını ameliyata alan Prof. Dr. Biçer normal seviyesinin neredeyse 5 katı büyüyen aort damarını başarılı şekilde ameliyat etti.

Detayları ''Brazilian Journal of Cardiovascular Surgery'' dergisinde yer alan ameliyattan sonra literatürde böylesi büyüklüğe ulaşan asendan aort anevrizması olmadığı için ameliyat şimdiye kadar dünya tıp literatüründe bildirilen en büyük genişlikteki asendan aort anevrizması olma özelliği taşıyor