TEMEL YENİDOĞAN BAKIM KURSU BOSSAN HOSPITAL’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TEMEL YENİDOĞAN BAKIM KURSU BOSSAN HOSPITAL’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gaziantep’teki çeşitli hastanelerin katılımıyla “Temel Yenidoğan Bakım Kursu” Bossan Hospital’da gerçekleştirildi.

 

Türkiye'de önemli bir halk sağlığı sorunu olan yenidoğan ölümlerinin önlenmesine yönelik TC. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde Bossan Hospital’da “Temel Yenidoğan Bakım Kursu” verildi.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’nün “Temel Yenidoğan Bakım Kursu” kapsamında yenidoğan ölümlerini azaltmak ve verilen bakım hizmetlerini geliştirmek amacıyla, hekim dışı sağlık personeline yönelik hazırlanan eğitim Gaziantep’teki çeşitli hastanelerin katılımıyla Bossan Hospital’da gerçekleştirildi.

Yenidoğan ölümlerini azaltabilmek için, yüksek teknolojiye dayanan, uzman ağırlıklı yenidoğan yoğun bakımının yanı sıra temel yenidoğan bakım hizmetlerinin de geliştirilmesi gerekmektedir. Program çerçevesinde yenidoğana eli değen tüm sağlık personeline yönelik hazırlanan iki günlük hizmet içi eğitimlerde, yenidoğana yönelik yürütülen pek çok program bütünlük içinde sunuldu ve sağlık personelinin bu konuda bilgi ve becerisinin artırılması hedeflendi.

 

25 SAĞLIK PERSONELİ EĞİTİM ALDI

Söz konusu kursa; özel ve kamu hastanelerinde yenidoğan ve doğum servislerinde görev yapan, 25 sağlık personeli katıldı. Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ekibi Şube Müdürü Dr. Saime Nilgün KELOĞLU önderliğinde Dr. Nagihan CEZAYİRLİ, Dr. Servet ÖZKİRAZ, Dr. Berfin ÖKMEN ÖZKAN, Hemşire Zuhal ÖKMEN kursa katkıda bulundu. VKHİ Güngör BALTA, Hemşire Serpil DURAKOĞLUGİL, Hemşire Nilgün KALE ve Bossan Hospital Genel Müdürü Kenan KAHRAMAN, Başhekim Uzm. Dr. Serdar SÖNMEZIŞIK, Başhemşire Gülşen KÖSECİK, Eğitim Hemşiresi Esra ATEŞ tarafından, sağlık personellerine katılım belgesi verildi.