Tam 10 yıl olmuş, Gaziantep’li kızımız Gizem Doğan’ı kaybedeli..!

Tam 10 yıl olmuş, Gaziantep’li kızımız Gizem Doğan’ı kaybedeli..!

Tam 10 yıl olmuş.Sapık katil tarafından öldürülen, 80 kişiden birisi olan; Gaziantepli kızımız, Gizem Doğan’ı kaybedeli.

Tam 10 yıl olmuş.

Norveç’in Utoya adasinda sapik katil tarafindan  öldürülen, 80 kisiden birisi olan; Gaziantepli kızımız, Gizem Doğan’ı kaybedeli.

Allah rahmet eylesin.

Gizem’in hatirasinin, Gaziantep de yaşadigini ve bu acı olayin; Trondheim - Gaziantep arasinda bir dostluk koprusune vesile oldugunu çok kimse bilmez.

Gaziantep de, “Gizem Dogan Yaşayarak Öğrenme Kampı “ var. Bu kampin Turkiye de bir ornegi yok.

Gizem’in hayatini kaybettiği Utoya Adasinin bir benzeri, Ada değil ama Orman içi bir kamp.

Burada, çoğunlukla dar gelirli ailelerin çocuklari bir hafta kamp yaparlar, yemek pisirme başta olmak üzere, hayatta lazim olacak çok şeyi öğrenirler.

Gizem’in vefatının 1.yılında, Trondheim de yasayan arkadaslari da bu kampı ziyaret ettiler.

Norveç de, Gizem’in anisina hazırlayıp oynadiklari tiyatro oyunundan kazandiklari parayı da, bu kampa bağışladılar.

Ankarada ki Norveç Büyükelçisi ve Gizem’in yaşadıgı şehir olan Trondheim Belediye yetkilileri de bu ziyarete eşlik etmişlerdi.

Bu acı olay, bir dostluk köprüsüne dönüştu.

Dar gelirli cocuklarımız tatil imkani buldu.

Bu vesile ile Gizem kizimizi rahmetle aniyoruz.

 

Anders Behring Breivik’in Norveç’in Utoya Adası’nda düzenlediği korkunç saldırıda ölen Gizem Doğan,  gözyaşları arasında toprağa verildi. 

 

 

Öğrenciler “Oyna, Öğren, Yaşa” Projesi İle Özgüven Kazanıyorlar

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, genç nesillerin daha ferah ve sosyal bir ortamda gelişimlerini sağlamak, stres atıp özgüven sağlamak için başlattığı “Oyna, Öğren ve Yaşa” projesi başalttı. Burç ormanı içerisinde bulunan ‘Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi’nde her hafta bir okulun öğrencilerine özgüven eğitimi veriliyor.

 

 

Norveç’teki Utoya Adası’nda terör saldırısında hayatını kaybeden 18 yaşındaki Gizem Doğan’ın adı memleketi Gaziantep’te bir eğitim merkezine verildi.