Tahmazoğlu’ndan İmamoğlu’na ‘Belge’ Resti!

Tahmazoğlu’ndan İmamoğlu’na ‘Belge’ Resti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tablet dağıtımlarına ilişkin Şahinbey Belediyesi’ni örnek göstermesi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu skandal bir yanıta imza attı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tablet dağıtımlarına ilişkin Şahinbey Belediyesi’ni örnek göstermesi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu skandal bir yanıta imza attı. İmamoğlu, Şahinbey Belediyesinin projesini itibarsızlaştırmak için onlar ‘MEB’in tabletini dağıttı’ iddiasında bulundu. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Tabletlerin bedeli belediyemiz tarafından ödendi, belgeleri açıklamaya hazırım” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ek Binası ile Çayeli Eğitim Fakültesi Ek Binası Açılış Programı’nda yaptığı açıklamada Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na 50 bin tablet dağıtımından dolayı örnek göstermişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, tabletlerin bakanlık tarafından alındığını iddia etti. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tartışmalara konu olan tablet dağıtımına ilişkin belge resti çekti.

 

50 BİN TABLETİ KİMSE GÖRMÜYOR

 

Öğrencilerin eğitimden uzak kalmaması için ilk olarak 30 bin ve daha sonra 20 bin tablet dağıtan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu toplamda 50 bin tablet dağıtarak öğrencilerin eğitimlerine destek olmuştu. Şahinbey Belediyesi’nin vermiş olduğu bu önemli desteği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne örnek olarak göstermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde baktım birisi öğrenci sayısının 3.5 milyonu geçtiği İstanbul’da 40 bin tablet dağıtmakla övünüyor. MEB’in dağıttığı 2 milyonu aşkın tableti bir kenara bırakıyorum, sadece Şahinbey ilçe belediyesinin dağıttığı 50.000 tableti kimse görmek istemiyor”  demişti.

 

GURURLANDIK

 

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın övgüsüne layık olmaya çalışarak verilen hizmetlerin artarak devam edeceğini belirterek  “Cumhurbaşkanımızın Rize’deki konuşmasında öğrencilerimize dağıttığımız 50 bin adet tabletten bahsetmesi ve belediyemizi örnek göstermesi bizleri gururlandırdı. Şahinbey Belediyesi olarak pandemi süresince her zaman vatandaşımızın ve esnafımızın yanında olmaya özen gösterdik. Gerek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gerekse de iş yeri kapanan işletmecilerimize ayni ve nakdi destekte bulunduk. Uzaktan eğitim gören öğrencilerimize tablet ve yardımcı kitap desteği sağladık. Bu süreçte yaptığımız desteklerin tutarı nakdi ve ayni olmak üzere 228 milyon TL’ye ulaştı. Amacımız bu süreci en rahat bir şekilde geçirmek. Bizde ilk günkü aşkla durmadan yorulmadan, çalışmaya ve gayret etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

İDDİANIZI İSPAT ETMEYE HAZIR MISINIZ?

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun iddialarına ilişkin konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyemizin 50.000 tablet ve 6 aylık internet paketi dağıtması Ekrem İmamoğlu’nu rahatsız etmiş. Tabletlerin bedeli 61.500.000 TL Şahinbey Belediyesi tarafından ödenmiştir, belgelerini açıklamaya hazırım. Sn. İmamoğlu siz de iddianızı ispat etmeye hazır mısınız?” ifadelerine yer verdi. (Aslı Emektar/ gaziantepdogus)