Sürecin önemli bir yükünün sağlık çalışanları çekmektedir...

Sürecin önemli bir yükünün sağlık çalışanları çekmektedir...

Sürecin önemli bir yükünün sağlık çalışanları üzerinde olduğunu hepimiz yaşıyoruz. Bu alkışların da doğanın tabiatına uygun olarak geçici olduğunu hepimiz biliyoruz.

Göznuru Göz Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Cem Öztürkmen ; ''Sürecin önemli bir yükünün sağlık çalışanları üzerinde olduğunu hepimiz yaşıyoruz. Bu alkışların da doğanın tabiatına uygun olarak geçici olduğunu hepimiz biliyoruz. Çok sayıda meslektaşımız ekranlarda halkı bilgilendirmeye çalışıyor, daha önce konularla uzaktan bile ilgisi olmayan meslek bağı zayıf kişiler kanal kanal geziyorlardı.


Bu süreçte Sağlıkta Şiddet Yasası ve Sağlık Çalışanlarının Yıpranma Payı konularının kamuoyuna bilgilendirme yapan tüm meslektaşlarımız tarafından konuşmalarının giriş cümlesi veya uygun yerinde vurgulanması yerinde olacaktır. Bı süreçte bile başaramazsak hiç bir zaman başaramayız. Corona mücadelesi bir kez daha göstermiştir ki, hekimin hastasını ve toplumu koruması önce kendini korumasından geçmektedir.


Lütfen herkes dokunabildiği değerli meslektaşlarımıza bu talebi iletirse kamuoyu ve yürütme üzerinde bir farkındalık ve etki  bırakabiliriz diye düşünüyorum.Herkese sağlıklı günler...''