Sanatla uğraşan kalpler güzel olur...

Sanatla uğraşan kalpler güzel olur...

Geçenlerde eczacı bir arkadaşımı aradım şu an çok özel bir yerde ve çok mutluyum, kendimi harika hissediyorum dedi bana güzel pozitif şeyler söyledi, ben de telefonu kapattıktan sonra çok merak ettim 2 gün sonra eczacı arkadaşımı tekra

Geçenlerde eczacı bir arkadaşımı aradım şu an çok özel bir yerde ve çok mutluyum, kendimi harika hissediyorum dedi bana güzel pozitif şeyler söyledi, ben de telefonu kapattıktan sonra çok merak ettim 2 gün sonra eczacı arkadaşımı tekrar aradım nasıl biryer çok merak ettim diye… arkadaşım da cumartesi eczane çıkışı gel bak dedi…. Ben de gittiğimde gördüm ki burada insanların kendilerini mutlu huzurlu hissetmeleri için herşey düşünülmüş.. hafif bir müzik.. çok şık bardaklarda çay , ortada kurabiye vs ve en önemlisi o kadar hoş bir ortamda çok zevkle çini işi yapıyorlar kimisi bir ayna bir başkası tepsi diğeri sehpa… o kadar emek ve o kadar estetik ki ….

 

Ben önce sözü bu Atölyenin kurucularından (HŞB) Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Hatice Şehnaz Baykal hanıma ve Alevde CAM sanatcısı (SHULE CAM) Şule Elbeyi hanımefendiye  misafir perverliklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Sözü Çini sanatçımız Şehnaz hanıma bırakıyorum.

 

HŞB sanat atölyesi (Hatice Şehnaz Baykal Sanat Atölyesi) olarak Antepte çini sanatı olarak tek oluşumuz ve yaptığımız işlerin ve kullanılan teknikler olarak farklı olduğumuzdan dolayı tercih ediliyor. Atölyemiz sadece ders verilmiyor, workshoplar ve kişiye özel çalışmalarla ve bunun yanında restorasyon firmaları ve mimarlarla işbirliği içinde çalışmalarını sürdürmektedir. Yıl sonunda öğrencilerimizle açılacak sergimizde bunu taçlandıracağız.

 

 

 

Hatice  Şehnaz BAYKAL ÖZGEÇMİŞ

 

-Bursa zübeyde hanım kız meslek lisesi nakış bölümü mezunu

-Ankara güzel Sanatlarda moda tasarımı stilistlik bölümünü okudu

-Ankara olgunlaşma enstitüsü moda tasarımı bölümü mezunu

-Ankara ahşap boyama dalında eğitim aldı

-Ankara milli eğitim bakanlığı minyatür kursu eğitimi aldı

-2000 yılında bursa yıldırım kız meslek lisesi tarafından osmanlı kıyafetlerini günümüze uyarlı koleksiyonundan başarımdan dolayı plaketle onurlandırıldım.

-Ankara özel çini dersleri aldı(4 yıl)

-2008 tyılında ilk kişisel sergisini(kor ateşin sır gülleri adıyla) çankaya belediyesi çağdaş sanatlar merkezi ilk çini sergisini açtı.

- 2010 yılında Ankara (TESK) Türk esnaf ve sanatkarlar konferedasyonu sergi salonu(çiniler adıyla) 2. kişisel sergisini açtı.

- 2012 yılında Ankara (TESK) Türk esnaflar ve sanatkarlar konferedasyonu sergi salonu(sentez adıyla)3. kişisel sergisini açtı.

-2013 yılında Bursa ördekli kültür merkezi sergi salonunda(ölümsüz kelebekler adıyla)4. kişisel sergisini açtı.

-2013 yılında Eskişehir Tepebaşı karikatür sanat evinde(fırçamdan yansıyan ışık adıyla) 5. kişisel sergisi açtı.

_Bursa irgandı köprü sanat merkezinde (2014) boyut adlı 6 kişisel sergisini açtı.

_Bursa Acıbadem karma sergisine katıldı (2014)

_Ankara mıllı kütüphane sergi salonunda karma sergi (2015)

_ Hacettepe Üniversitesi 100 öğrencilerime açtığım karma sergi bahara merhaba adlı karma sergi (23_27nisan 2017)

_ Dünya kadınlar günü ile ilgili( mor gündem) karma sergi (2018)

_Kore Büyükelçiliği Kore kültür merkezi hamdım-piştim-yandım adlı kişisel sergi(13_6 mayıs 2018)

_Bursa Kadın girişimcileri kalkındırma derneği başkanlığı yaptı.

_Kafkader Çerkesler derneğinde çini severlere eğitim verdi (2yıl)

_Hacettepe üniversitesi Öğrt görevliliği yaptı(2yıl)

_Ana okul lise ve üniversitelerde ODTÜ de ders workshoplar veriyor

_Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Workshop, konferans ve Sergi (2018)

_Ankara ,Eskişehir,Bursa,İstanbul da sergilere katıldı,2019 yılı için kişisel sergilere hazırlanıyor.

_Büroraside önemli kişilere özel çalışmalar yaptı(cumhurbaşkanımız,sayın Recep Tayyip ERDOGAN( annesiyle kendisinin portresini )58. dönem turizm Bakanımız sayın Güldal AKŞİT( kendi portresini ve klasik Çini çalışmalar yaptı )Bursa belediye başkanı sayın Recep ALTEPE( Çiniden yapılmış koza ve timsah figürleri olan çini çalışmalar) Rusya cumhurbaşkanı özel temsilcisi vilademir DUGİN (altın Varaklı Çini tabak)biyokimya ödülü alan sayın Aziz SANCAR(kendi ismine özel plaket tabak)

_Bursa organize Sanayi bölgesine Türkiye’de ilk defa Bursa’da yapılan otomotiv meeting festivalindeki 480 adet çiniler Hatice Şehnaz BAYKAL Çini atölyesi’nde yapılmıştır.

_Rusya Sen Petersburg’a eserlerim sergilenmeye layık görülmüştür

_Ankara Amerikan büyükelçiliğindeGökkuşağı adlı kişisel sergi 7-27-Ocak -2019

- Bursa tayyare kültür Merkezi’nde ruh’i revan karma sergi 18-23 Şubat -2019

-Hiç sergisi parkora-Bursa 2019

-2020 hayad kafe restorand (Gaziantep)sergi -workshop

- Hatice Şehnaz Baykal Sanat Atölyesi sahibi.

 

 

 

Ben Şule Elbeyi : Alevde cam sanatları ustasıyım. Camın büyülü dünyasını kendi hayal gücümüzle birleştirip insanlara sunmaktayım. Kendime ait tasarımlar yapmaktayım( Aksesuar,takı,obje ) vs…. Bu işe başladığımdan beri çeşitli projeler içinde yer aldım. Kadın girişimci ödülüne sahibim. Halk eğitim ve kızılayla birlikte yürüttüğümüz kooperatif sistemi kurdurup kadınlara iş istihdamı sağladık. Bölgemizde cam yapımı çok bilinmediğinden amacım bu sanatı tanık ve öğretmek oldu. Ayrıca psikolojik açıdanda insanı rahatlatan dna yapısından dolayı sağlık açısında da çok önemli faydalar sağlamakta.      Şimdi ise iki atölyeyi birleştirdik hem çini hem cam sanatını buluşturup kendi atölyemizde devam etmekteyiz. Sizleri de atölyemizde görmek bu sanatlarla tanıştırmak istemekteyiz…. Cam sanatcısı şule elbeyi (shulecam) sagılarımla….

 

Ecz Aysun Gülten: Sanatla uğraşan kalpler güzel olur... Çiniye güzellikler üretmek üzere başladık. Şehnaz hocamız bize daha da sevindirdi. İnceliklerini gösteriyor, her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Yüreği güzel, naif insanlarla bir araya geldik, güzel dostluklar kurduk. Çini malzemeleri, boyaları toprak ve doğal taşlardan yapıldığı için çalışırken çok dinlendiriyor.Renkler ve şekiller ruhu besliyor. İyi ki çini sanatı ile tanışmışım. Azimli, üreten arkadaşlarımı kutluyorum.Çini sanatçısı hocamız Hatice Şehnaz Baykal’a çok teşekkür ediyor, sergimizi dört gözle bekliyorum...

 

Ecz. Özlem Canözer : Çini bir göz musikisidir.Notaları laleler,güller,karanfiller,sümbüllerdir.Ünlü bir çini ustasının olan bu sözler çok hoşuma gitti.Zaten sanatçı olan ruhumu çini  büyülüyor,huzur veriyor .Renk cümbüşleri,çizgileri ,desenleri çıkarabildikçe boyadıkça gurur duyuyorum.Hocamızı çok seviyoruz.Atölyede bizlere sağlanan ortam huzur verici.Haftasonu atölyelerinde stresimizi atıyor haftanın yorgunluğundan kurtululup mutlu olarak evlere dönüyoruz iyiki yollarımız kesişmiş kurs arkadaşlarım ve hocalara sevgilerimi iletirim...

 

Ecz. Elif Dai : Küçük yaşlardan beri el sanatlarına ilgim vardır. Pek çok alanda deneyimim oldu ama en çok  Şehnaz hanım` ın atölyesinde tanıştığım Çini Sanatı beni etkiledi. Atölyede olduğum sürede zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Ortam çok samimi hem eğleniyor hem de haftanın stresini atıyorum. Devam etmeyi çok istiyorum ayrıca sergi açacağımız için de çok heyecanlıyım.