Şahinbey'den 200 Milyon TL'lik Dev Hizmet!

Şahinbey

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep trafiğine nefes aldıracak Yeşilvadi Üç Katlı Köprülü Kavşak Projesi inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

200 milyon TL’ne mal olacak


Yapımı Şahinbey Belediyesi tarafından üstlenilen Köprülü Kavşak İnşaatı Yapım işi için 13/01/2022 tarihinde yüklenici Burakcan İnş. Ve Tic. Ltd. Şti. ile 188.800.000 TL (KDV dahil ) bedelle sözleşme imzalanarak, 18.01.2022 tarihinde yer teslimi yapıldı.

İşin süresi 300 takvim günü ve resmi iş bitim tarihi 13.11.2022 olarak planlansa da Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yolun 29 Ekim 2022 Cumhuriyet Bayramımda  hizmete gireceğini açıkladı.




5 milyon kg Demir kullanıldı

İnşaat yapımında toplamda 5 milyon kg Demir kullandırdığı belirleyen Başkan Tahmazoğlu, İki ana aks üzerinde yer alan Köprülü Kavşak hakkında bilgi vererek “Doğu Batı Aksı: Türkiye’nin en büyük millet bahçesi olan Yeşilvadi Millet Bahçesi girişinden başlamak üzere, havaalanı yoluna alternatif çevre yolu vazifesinde olan Yeşilvadi Bulvarından devam ederek, Güzelvadi Mahallesinden yoğun nüfuslu bölgeler olan Karataş ve Şahintepe mahallelerine doğru uzanan akstır.




Havaalanından gelip Düztepe, Güneş, Dumlupınar, Ertuğrul Gazi, İbni Sina Mahallelerine ve daha bir çok alana önemli bir alternatif yol görevi gören bir akstır.
Kuzey-Güney Aksı: Şehrin merkezi ve en işlek bölgelerinden olan Balıklı mevkiinden başlayıp, Düztepe Mahallesinde mevcut Özdemirbey Caddesi ile nüfusun önemli bölümünü barındıran Akkent-Mavikent-Karataş Mahallelerinin bağlantısını ihtiva eden en işlek ve en önemli yolu içeren akstır.”dedi.

 

“Akkent Mavikent Karataş mahalleleri şehrin çalışan kısmının önemli bir bölümünü barındıran bölge olduğu için bu alana giden yolların trafik akışkanlığı ve kesintisiz bir şekilde sağlanması özel bir öneme sahiptir.” diye konuşan Başkan Tahmazoğlu, sözlerine şöyle devam etti; “Bu işin kapsamında yapılacak yol çalışmaları, ileride yapımı tamamlanması beklenen Şehir Hastanesinin açılması sonucunda hızlı biçimde ortaya çıkacak nüfus ve trafik artışını karşılaması açısından ayrıca öneme sahiptir.

 


İlgi projenin bulunduğu alanda İl Emniyet Müdürlüğünden alınan verilere  göre günlük yaklaşık 25-30 bin civarında araç sirkülasyonunun olduğu, trafik akım hızının yüksek olduğu, trafik akım hızının yüksek olduğu, tehlikeli viraj levhalarının mevcut olmasına rağmen tehlikeli iniş eğimi ve sağa keskin tehlikeli viraj olmasından kaynaklı araç sürüş güvenliğini ve yol tutuşunu azalttığında bu tehlikeyi öngöremeyen sürücülerin trafik kazalarına karıştıkları tespit edilmiş olup bu yolun ve kavşağın birlikte yeniden tasarlanması elzem duruma gelmiştir.




Sırada Düztepe ve Doğum hastanesi kavşağı var
Trafiği rahatlatmak için çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Başkan Tahmazoğlu, köprülü kavşak işimin tamamlanmasından sonra Düztepe ve Doğum Hastanesi kavşaklarında battı çıktı yol çalışması yapacaklarınında sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: Şahinbey' Milyon ' Hizmet!
Mehmet VATANSEVER
3.06.2022 20:22:48
Ben sade bir vatandaş olarak yeşil vadi yolu ilk hizmete girdiği dönemde şimdi yapılan hizmetin eksikliğini gördüm ve dile getirdim, acaba o dönemde bu hizmeti eksiksiz yapmak hiç bir yöneticinin aklına gelmedi mi ? Şimdi bu pahalılıkta harcanan paranın belki de yarısından daha az maliyetle tamamlanırdı o zamanlar, ama yönetimlerimiz çok tasarruflu olurlar öyle demi ?