Şahinbey’de çöpler neden toplanmıyor?

Şahinbey’de çöpler neden toplanmıyor?

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde yaklaşık bir haftadan beri toplanmayan çöpler, vatandaşı isyan ettirdi. Sokak araları ve caddelerde dev çöp yığınları oluşurken, vatandaşlar sosyal medya üzerinden isyan etti. Vatandaşlar ‘’Oyuncak

Vatandaşlar, Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Şahinbey’i hizmet fakiri olarak değerlendirirken, CHP’li Şahinbey Meclis üyeleri Hasan Şencan ve Uğur Kalkan, yaptıkları açıklamalarda ilçenin çöplüğe dönüştüğünü ve vatandaşa hizmet verilmediğini dile getirdiler.

 

Gaziantep’in Şahinbey İlçesi’nde yaklaşık 10 günden bu yana toplanmayan çöpler, ilçe halkını isyan ettirdi. Toplanmayan çöpleri ve temizlenmeyen kar yığınlarını sosyal medyadan paylaşan vatandaşlar, Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na ateş püskürdüler.

 

İLÇE ÇÖP YIĞININA DÖNÜŞTÜ

 

Şahinbey’i toplanmayan çöplerden dolayı ve temizlenmeyen karlardan dolayı eleştiren vatandaşlar  ‘’Hizmet fakiri bir ilçe belediyemiz var. Oyuncak dağıtıp, okçuluk tesisi yapıyor. Nereye gitse  belediyenin fotoğrafçıları ile birlikte gidip resim çektirip haber yaptırıp gazetelere servis ettiriyor. Önceki gün işçilere baklava verirken  fotoğraf çektirip haber yapmış. Ama işçileri bu kadar düşünüyorsa o baklava ikram ettiği işçileri  kamyonet kasalarında niye taşıyor. Bunları geçtik zaten. Ama çöplerin toplanması herkesi rahatsız ediyor. Derdimizi anlatacak yetkili bulamıyoruz. Halktan aldığı vergileri  oyuncaklara ve yandaşlara harcayan başkan, çöpleri toplatamıyor. Yazık bu ilçeye ve ilçe insanına. Vatandaşı düşündüğü yok. Tek yaptığı şey yukarı şirin gözükmek  ve PR yapmak’’diye konuştular.

 

SOSYAL MEDYA ÇALKALANIYOR

 

Şahinbey Belediyesi’nin çöp yığınları  sosyal medyada  gündem oldu. Vatandaşlar  10 gündür toplanmayan çöp yığınlarının fotoğraflarını çekerek paylaşırken, çöplerin bir an önce toplanmasını istiyorlar. Çocukların çöplerin yanında  oynamak zorunda kaldığının belirten vatandaşlar, çocukların hastalık kapmasından endişe duyuyor.

 

ŞAHİNBEY KARDAN SONRA ÇÖPLÜK ALTINDA KALDI

 

CHP’li Şahinbey Meclis üyeleri Hasan Şencan ve Uğur Kalkan, yaptıkları açıklamalarda ilçenin çöplüğe dönüştüğünü ve vatandaşa hizmet verilmediğini dile getirdiler. Bütçesi ile her zaman övünen Şahinbey Belediyesi’nin kardan sonra çöp alında kaldığını belirten Şencan ve Kalkan ‘’ Vatandaş mağdur, başkan fotoğraf çektirip sosyal medyada çalışmış izlenimi yaratmaya çalışıyor. Oysa bütün ilçe  önce kar altında kaldı, şimdide çöpün altında kaldı. Nerde de sizin belediyecilik anlayışınız. Vatandaşı değil koltuğun ve rantın peşindesiniz .İlçeyi yaşanmaz hale getirdiniz. Er yada geç bunların hesabını vereceksiniz’’ diye konuştular.(gaziantepolusum.com)