Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü

Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü

Gaziantep’te 17 Nisan 2012 tarihinde bir hasta yakını tarafından görevi başında katledilen Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından “Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü” ilan edilmişti.

Gaziantep’te 17 Nisan 2012 tarihinde bir hasta yakını tarafından görevi başında katledilen Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından “Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü” ilan edilmişti. Dr. Ersin Arslan’ın aramızdan ayrılışının 10. yıl dönümü nedeniyle, tüm meslektaşlarımızı; 15 Nisan Cuma günü saat 12.15’ de Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi poliklinik önüne bekliyoruz.
Gaziantep-Kilis Tabip Odası Yönetim
#sağlıktaşiddetsonaersin

 

 

 

 

DR. ERSİN ARSLAN’IN 10. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE;

SAĞLIKTA ŞİDDETE “BİR KEZ DAHA” DİKKAT ÇEKMEK İÇİN AİLE HEKİMLERİ, STK’LAR BİRARAYA GELİYOR…

(Birlik ve Dayanışma Sendikası, İSTAHED, AHESEN vd. STK’ların katılımıyla…)

 

BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

 

15 NİSAN CUMA | SAAT 12:30

İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ, ÇEMBERLİTAŞ

 

Sağlıkta şiddete yıllardır çok kayıp verdik. Her eylemde, her alanda, her söylemimizde etkin bir sağlıkta şiddet yasası talep ettik.

 

Artık şiddet görme ve ölme riski ile görev yapmak istemiyoruz. Bir meslektaşımızın daha acı haberini duymak istemiyoruz.

 

Kanunda yeri olan caydırıcı yasa talebimiz için; Gaziantep’te acımasızca katledilen Ersin Arslan'ın 10. ölüm yıldönümünde "Sağlıkta Şiddet Sona ERSİN" demek, Ersin Arslan ve tüm sağlıkta şiddete kurban verdiğimiz meslektaşlarımızı anmak ve sesimizi duyurmak için 15 Nisan 2022 tarihinde saat 12:30'da İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması için buluşuyoruz.

 

Tüm basın mensupları davetlidir.

 

Saygılarımızla,

 

İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED)

 



Anahtar Kelimeler: Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele