Sağlıkta şiddete karşı taviz verilmemeli!

Sağlıkta şiddete karşı taviz verilmemeli!

Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde çalışan ve Covid-19 ile mücadele nedeniyle Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde filyasyon yapmak üzere görevlendirilen sağlık Emekçileri Dt. Abdulmuttalip Işık, Dt. Fahriye Burku Açıkg

Güngören Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde çalışan ve Covid 19 ile mücadele nedeniyle Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde  filyasyon yapmak üzere görevlendirilen, görevini canla başla sürdüren dişhekimi arkadaşlarımızdan Dişhekimi Abdulmuttalip Işık ve Dişhekimi Fahriye Burku Açıkgöz ile şoför arkadaşımız bugün Fatih’te sokak magandaları tarafından saldırıya uğramışlardır.


Çok dar bir sokakta arabalar karşılıklı kalınca filyasyon ekibinin şoförü araçtan inerek giydikleri kıyafetten de anlaşılacağı üzere sağlık ekibi olduklarını söylemiş ve karşısındaki araçtan yol vermelerini istemiştir. Ancak saldırganlar şoförü darp ederek arabanın aynalarını ve camını kırıp uzaklaşmışlardır. 


Meslektaşlarımız polis çağırmış, polisin gelmesini bekledikleri sırada saldırganlar geri dönerek şoförü ve meslektaşlarımızı darp etmişlerdir. Saldırı sonucunda maalesef dişhekimi arkadaşımızın burnu kırılmıştır. Polisler saldırganlar kaçtıktan 10 dakika sonra olay yerine gelmiş, meslektaşlarımız karakolda ifadelerini verip karakoldan ayrıldıktan bir süre sonra saldırgan şahısların kamera görüntülerinden tespit edilip yakalandığı haberi gelmiştir.


Salgın döneminde sahada ev ev dolaşarak filyasyon çalışması yapan meslektaşlarımıza karşı yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. 
Sağlıkta şiddete karşı taviz verilmemesi için şiddeti önleyici ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini bu üzücü vesileyle bir kez daha hatırlatıyor, saldırganların cezalandırılmasını talep ediyoruz.

İstanbul Dişhekimleri Odası                                                                                                                                                   

Yönetim Kurulu

 

Filyasyon ekibine saldıranlar serbest bırakıldı

 

 

ŞİDDETE UĞRAYAN SAĞLIK EMEKÇİSİ KONUŞTU: KENDİ CANIMIZI ORTAYA KOYARKEN BUNU YAŞAMAK ÇOK ÜZÜCÜ

Şiddete maruz kalan Dt. Fahriye Burku Açıkgöz olaya dair doku8HABER’e konuştu. Açıkgöz, “Yaşadığımız gerçekten çok üzücü bir olay. Bütün ülkenin zaten uğraştığı bir salgın varken, Sağlık Bakanlığı’nın hastalığı engellemek için büyük bir çalışması varken, sahaya çıktığımız ve kendi canımızı ortaya koyduğumuz bir durum yaşanırken bunun yaşanması çok üzücü. Böyle vahşi insanlarla yaşadığımızı ben kabullenemiyorum. Belki de biz o insana hizmet vermeye gidiyorduk” dedi.

 

“BİR YAPTIRIM UYGULANACAĞINI DÜŞÜNÜYORDUK”

Saldırganın serbest bırakılmasına şaşırdığını ifade eden Açıkgöz, “Bir yaptırımı olacağını düşünüyorduk açıkçası. Caydırıcılığı olsun diye kişiye defalarca sağlık çalışanı olduğumuzu söyledik ancak umursamadı ve şiddete devam etti. Bugünlerde biz ailemizle görüşmeyi kesip sahada yer alıyoruz. Ama bu durum yaptığımız bu fedakarlığa yakışmıyor. Umarım yeniden yasal süreç başlar ve bir cezai yaptırım alır” ifadelerini kullandı.

 

SALDIRGANLAR SERBEST BIRAKILDI

Saldırı sırasında şoföre yumruk atan saldırgan hakaret ederek aracı da yumrukladı ve ön dikiz aynasını da kırdı. Saldırganların kamera kayıtları ile tespit edildikleri ancak savcılığa çıkartıldıktan sonra serbest kaldıkları öğrenildi.

 

SES ŞİŞLİ ŞUBE EŞGENEL BAŞKANI: “SALDIRGANLAR CEZALANDIRILMALI”

Konuya dair dokuz8HABER’e konuşan SES Şişli Şubesi Eşgenel Başkanı Abuzer Arslan, “Salgın döneminde sahada ev ev dolaşarak filyasyon çalışması yapan sağlık emekçilerine karşı yapılan bu saldırıyı kınıyorum. Sağlıkta şiddete karşı taviz verilmemesi için şiddeti önleyici ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini bu üzücü vesileyle bir kez daha hatırlatıyor, saldırganların cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.

 

SAĞLIKTA ŞİDDET DÜZENLEMESİ 15 NİSAN’DA MECLİSTEN GEÇMİŞTİ

Düzenlemeye göre hakaret, kasten yaralama, tehdit, görevi yaptırmamak için direnme suçlarının sağlık çalışanlarına karşı işlenmesi halinde Türk Ceza Kanunu’nda öngörülen cezalar, yarı oranında artırılacak. Bu suçları işleyenlerin cezaları ertelenmeyecek ve hükmün açıklanması geriye bırakılmayacak. Düzenleme, kamuda ve özelde çalışan tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak.