Sağlıklı Kentler ve Toplum Sağlığına Yansımaları

Sağlıklı Kentler ve Toplum Sağlığına Yansımaları

‘Sağlıklı Kentler ve Toplum Sağlığına Yansımaları’ konulu Gönül Köprüsü Programı 27 Nisan 2023 Perşembe günü saat 20:30’da 'Zoom' üzerinden gerçekleşecektir.

 

Columbia Üniversitesi - Halk Sağlığı / Doç. Dr. Özge KARADAĞ’ın konuk olarak katılacağı, ‘Sağlıklı Kentler ve Toplum Sağlığına Yansımaları’ konulu Gönül Köprüsü Programı SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbı Biyokimya Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eyüp İlker SAYGILI’nın moderatörlüğünde, 27 Nisan 2023 Perşembe günü saat 20:30’da 'Zoom' üzerinden gerçekleşecektir.

Zoom bilgileri:
https://us06web.zoom.us/j/85394223867?pwd=Y3RtTHp3dmhSeGI0SXErM3VaNU5OUT09

Toplantı Kimliği: 853 9422 3867
Parola: 781078

 

 

 

Doç.Dr. Özge Karadağ
Columbia Üniversitesi, İklim Okulu, Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi 
(Columbia University, Climate School, Center for Sustainable Development)
Dr. Özge Karadağ, tıp eğitimini İstanbul Üniversitesi‘nde, halk sağlığı yüksek lisans ve doktora eğitimini Hacettepe Üniversitesi’nde tamamlamıştır. 2017 yılında Londra Üniversitesi’nde sağlığı geliştirme konusunda mezuniyet sonrası bir program tamamlamış ve aynı yıl YÖK’ten Halk Sağlığı Doçenti ünvanını almıştır.
12 yıl Hacettepe Üniversitesi`nde akademisyen olarak görev yapmış, 2010 yılında İsveç‘te, 2017 yılında A.B.D.‘de misafir araştırmacı olarak çalışmıştır. 15 yıldan uzun süredir Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği kuruluşları ile çeşitli Bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşlarına toplum sağlığı konularında danışmanlık yapan Karadağ, halen Columbia Üniversitesi‘nde kıdemli araştırmacı olarak çalışmaktadır.
Dr. Karadağ, zorunlu göç dalgasından etkilenen Türkiye, Lübnan ve Ürdün’de gençlerin sağlık okuryazarlığına yönelik çalışmalarının yanısıra, The Lancet Tıp Dergisi tarafından kurulan COVID-19 Uluslararası Komisyonu ve Küresel Mutluluk Konseyi’nin uzmanlarından biridir. Her yıl Berlin’de düzenlenen Dünya Sağlık Zirvesi (WHS) kapsamında dünyadan seçilen Genç Lider Hekimler arasında yer alan ilk Türk hekim olup, 150’ye yakın bilimsel yayını bulunmaktadır.
Dr. Karadağ pandeminin kontrolünde uluslararası düzeydeki çalışmaları ve Türkiye’yi temsili nedeniyle MediaCat’in 2020 yılında Global kategorisinde “Fark Yaratan Kadın” ödülü alırken, 2021 yılında da Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği’nin “Geleneksel BUİKAD Ödülleri” Ulusal kategorisinde “Yılın Fark Yaratan Kadını” ödülüne layık görülmüştür.