Sağlıklı bir yaşam için CHECK-UP yaptırmayı unutmayın!

Sağlıklı bir yaşam için CHECK-UP yaptırmayı unutmayın!

Defa Life Hastanesi İç Hastalıkları (Dahiliye) Kliniği Hekimleri Uz.Dr. Şenel Bolat ve Uz.Dr. İmam Göksu belirli periyodlarla Check-Up yapılmasını Öneriyor.

Defa Life Hastanesi İç Hastalıkları  (Dahiliye)  Kliniği Hekimleri Uz.Dr. Şenel Bolat ve Uz.Dr. İmam Göksu belirli periyodlarla Check-Up yapılmasını Öneriyor.


Check-Up, bir başka deyimle genel sağlık kontrolü, hiçbir şikayet ve hastalığı olmasa bile tüm kişilere en az yılda bir önerilen , düzenli olarak yapılması gereken bir tarama yöntemidir.


Neden Check-Up Yaptırmalısınız?


Hastalık ortaya çıkmadan önce gerekli önlemleri alarak, kişinin sağlıklı kalmasını sağlamayı amaçlar. hiç şikayetçi olmasa da her insanın belirli periyodlarla (risk grubuna girdiği hallerde daha kısa aralıklarla) doktora başvurarak genel sağlık kontrolünden geçmesi gerekir. Her yaş grubunda ve cinsiyetteki kişiler için yapılacak check-up programları vardır.. 25 – 30 yaşına kadar sağlıklı olduğumuz düşünülmekle birlikte bu yaşlarda da ailesel risk faktörlerine göre faklı check-up programları uygulanabilmektedir.


Çağımızın hastalıkları olan koroner arter hastalıkları, Kanser, Hipertansiyon ve pek çok diğer hastalıkta erken ve doğru tanı, hem yaşam süresi, hemde kalitesi açısından son derece büyük önem taşır. Ayrıca hiçbir belirti vermeden ve hastada hiçbir şikayete neden olmadan yıllarca sinsice seyreden, öte yandan beyin, kalp, böbrekler gibi hayati organlara da zarar veren hipertansiyon ve diyabet gibi hastalıklarda da yine erken dönem tanının ve düzenli tedavinin önemi büyüktür. Önemsiz olduğunu düşündüğünüz bir belirti bile çok önemli bir hastalığın habercisi olabilir.