Saç Naklinde merdiven altından ülkemizi koruyacak en önemli adım Sağlık Bakanlığımızca yayınlandı.

Saç Naklinde merdiven altından ülkemizi koruyacak en önemli adım Sağlık Bakanlığımızca yayınlandı.

Saç Nakli Transplantasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan ÖZGÜN; Derneğimizin yoğun çabaları ile Sağlık Bakanlığı tarafından SAÇ EKİM YÖNETMELİĞİ yayınlandı.

 

Bu yönetmeliğe göre, 

 

-Eğitim almak kaydıyla branşlarına bakılmaksızın tıp doktorları saç nakillerini gerçekleştirecek.

 

-Hekimlere eğitimleri sonrası Saç Ekim Uygulayıcı Sertifikası verilecek.

 

-Hemşire, sağlık memuru (toplum sağlığı), toplum sağlığı teknisyeni, acil tıp teknisyeni veya teknikeri, anestezi teknisyeni veya teknikerini, branşlarında olan yardımcı sağlık personelleri de benzer bir eğitimden geçerek Saç Ekim Yardımcı Uygulayıcı sertifikası alacak.

 

-Saç Nakli yapılacak merkezlerin nasıl düzenlenmesi gerektiği konusu da detaylı olarak anlatılan yönetmelikte, bu şartlara uymayan kişi ve kurumlar hakkında da ağır cezalar getirileceği bildirilmiştir.

 

SAÇ EKİMİ BİRİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

 

"Kılı kırk yaran yönetmelik"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yönetmeliğe ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Saç ekimi birimleri hakkında kılı kırk yaran yönetmelik." tanımını kullandı.

Saç ekiminin Türkiye'de her geçen gün büyüyen sağlık turizminde önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çeken Koca şunları kaydetti:

"Yönetmelik, hem yurt dışından gelenlerin hem de kendi vatandaşımızın aldığı hizmetle bu hizmeti veren birimler için kapsamlı standartlar getiriyor. Yönetmelik, saç ekimi işlemlerinin tıbbi ilkelere tam olarak uyularak uzmanlar tarafından yapılmasını, konuyla ilgili personelinse eğitimi ile deneyiminin belgelendirilmiş olmasını, denetimi, kayıt dışılığın önlenmesini amaçlıyor. Sonuçlara yönelik standartları belirliyor. Sağlıkta ve sağlık turizmindeki bu yeni gelişme hayırlı olsun."



Dr Murat Çobanoğlu
13.05.2023 05:29:03
Bu yönetmelik ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Bu alanda faaliyet göstermek isteyenler içşn de yol gösterici olmuş. Ben de saç transplantasyonu eğitimi almak isterim. Bu konudaki bir eğitim programı kapsamına alınmak istiyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim.