Prof. Şenol'dan salgın uyarısı: Yurdun dört yanından haberler geliyor

Prof. Şenol

Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Şenol "Yurdun dört yanından yüksek ateş, kırıklık, bulantı ve ishal ile seyreden hasta haberleri geliyor" dedi.

 

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Şenol, Türkiye genelinde artan enfeksiyon salgını haberlerine dair çarpıcı uyarılarda bulundu. Yüksek ateş, kırıklık, bulantı ve ishal gibi belirtilerle seyreden hasta vakalarının sayısındaki artış, Prof. Şenol’u endişelendiriyor.

 

Salgın Vakaları Yaygınlaşıyor

 

Prof. Dr. Esin Şenol, son günlerde Türkiye’nin dört bir yanından gelen salgın haberlerine dikkat çekiyor. Enfeksiyon hastalıkları uzmanı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yurdun dört yanından yüksek ateş, kırıklık, bulantı ve ishal ile seyreden hasta haberleri geliyor” dedi. Salgının hızla yayılmasının, sağlık sistemini daha fazla zorlayabileceğine dikkat çeken Prof. Şenol, vatandaşları salgın önlemlerine uymaya ve belirtiler gösteren kişilerin hemen sağlık kuruluşlarına başvurmalarına çağırdı.

 

Atıksu ve Kanalizasyon Taramaları Önemli

 

Prof. Şenol, COVİD-19 izleminin önemine de vurgu yaparak, “Atıksu ve kanalizasyon taramaları çok mühim. Yok varsaymak, yok etmiyor” ifadelerini kullandı. Salgının izlenmesinde atıksu ve kanalizasyon taramalarının önemine dikkat çeken Şenol, virüsün yayılma hızını kontrol altında tutmanın bu yöntemlerle daha etkili olabileceğini belirtti.

 

Salgınla Mücadelede Toplumun Sorumluluğu

 

Prof. Dr. Esin Şenol’un uyarıları, salgının hala kontrol edilebilir olduğunu gösteriyor. Toplumun bu süreçte daha fazla sorumluluk alması ve salgın önlemlerine sıkı bir şekilde uyması gerekiyor. Enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının önerilerine kulak vererek, sağlığımızı ve toplum sağlığını koruma yolunda hep birlikte hareket etmemiz önem taşıyor.