Pençe Kilit'ten acı haber! Piyade Uzman Çavuş Sinan İnak şehit oldu

Pençe Kilit

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 17 Kasım 2022 tarihinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu, Piyade Uzman Çavuş Sinan İnak şehit oldu.

 

Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 17 Kasım 2022 tarihinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu, Piyade Uzman Çavuş Sinan İnak şehit oldu.

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Sinan İnak, 17 Kasım 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim.” dedi.

 

Osmaniye/Düziçi nüfusuna kayıtlı 3'üncü Komd.Tug.K.lığı harekat komutasında görev yapan P.Uzm.Çvş. Sinan İNAK (2019-6081) Pençe-Kilit Harekatı E Sektörü 1224 Rk.T bölgesinde K/G faaliyeti esnasında BTÖ mensuplarınca yapılan taciz ateşi neticesinde 17 KASIM 2022'de  saat 8.10 da "ŞEHİT" olduğu bildirilmiştir.

Şehidimizin Hakkari'den muhtemel uğurlanmasının 18 Kasım 2022 Cuma sabahı olacağı değerlendirilmektedir.

Hava durumuna göre 17 Kasım 2022 Perşembe akşamı olabileceği de ifade edilmiştir.

Şehidimizin naaşı Adana Merkez Komutanlığınca karşılanacak ve defin yerine uğurlanacaktır.

Şehidimize Allah'dan rahmet yakınlarına ve milletimize başsağlığı Diliyorum.

 

Şehidin var yine Osmaniye Düziçi Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun..Ruhu şad olsun. Bu kutsal görevin bir diğer iç yüzü zenginimiz bedel verir askerimiz fakirdendir, dışı sıvasız evi yeni tadilata başlatmış aylığını her ay olduğu gibi ailesine gönderirmiş, aman onların yuvası sıcak diyedir her şeyi dağda ailesi merak eder o da dağda ailesini kömür alabildiler mi acaba diye düşünüp durur.. Sinan İnak toprağın bol olsun..