Özel Gaziantep Sevgi Hastanesi'nde Başarılı Operasyon İle Hayata Tutundu...

Özel Gaziantep Sevgi Hastanesi

İleri boyutta Aort Kapak darlığına bağlı Assandan Aort Anevrizması ve disseksiyonu (Kalpten çıkan ana atardamar balonlaşması ve yırtılması) nedeniyle Pre-Ex halde Özel Gaziantep Sevgi Hastanesi’ne müracaat eden 50 yaşındaki M.C. isimli

İleri boyutta Aort Kapak darlığına bağlı Assandan Aort Anevrizması ve disseksiyonu (Kalpten çıkan ana atardamar balonlaşması ve yırtılması) nedeniyle Pre-Ex halde Özel Gaziantep Sevgi Hastanesi’ne müracaat eden 50 yaşındaki M.C. isimli hasta başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

 


Özel Gaziantep Sevgi Hastanesi Kalp-Damar Cerrahı Op. Dr. Recep TÜTEN tarafından değerlendirilen 50 yaşındaki hasta M.C.’nin  ileri boyutta aort kapağı darlığı ile buna bağlı Assandan Aort Anevrizması ve Disseksiyonu tanısı ile acilen ameliyata alındı.Kalp-Damar Cerrahı Op. Dr. Recep TÜTEN;Ameliyatta tıpkı büyük bir ceviz gibi taşlaşan ve normalde olması gereken açıklığın 20’de 1’i kadar ancak açıklık kalan Aort Kapağı çıkarılarak yerine mekanik kapak yerleştirildi dedi.Dr.TÜTEN Disseke ve Anevrizmatik Aort ana damarı çıkarılıp yerine suni damar yerleştirildi.Yaklaşık 2 haftalık sıkı takip ve müdahalelerle Post-Op gelişen tüm komplikasyonlar da düzeltilerek öncesinde yaşaması kalmamış olan hastamız M.C. sağlıklı bir şekilde evine gönderildi şeklinde açıklama yaptı.

 

Sağlığına çare aramaya gelen M C isimli hasta, “Göğüs ağrılarım oldukça fazlaydı. Konulan teşhisin hayati riskler taşıması nedeniyle ameliyat olmam önerildi. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Recep Tüten’e başvurdum. Her şey yolunda gitti. Uygulanan yöntemle daha çabuk ağaya kalktım. Doktoruma ve değerli ekibine çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.