Opr. Dr.Samet Bayrak'tan Kritik Uyarı!

Opr. Dr.Samet Bayrak

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Samet Bayrak, artan hava sıcaklıklarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Hamilelerin, çocukların ve yaşlıların sıcak havalarda dışarı çıkmaması gerektiğini söyleyen Bayrak, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini ve dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Samet Bayrak, artan sıcaklar nedeniyle ciddi uyarıda bulundu. Özellikle gebelerin mecbur olmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiğini söyleyen Bayrak, "Çıkacaklarsa saat 11-17 arasında arası haricinde ince, açık renk elbise giymelerini tavsiye ederim" dedi.

ŞAPKA KULLANIN

Havanın mevsim normallerinin üzerinden seyrettiğini belirten Bayrak, Kadın, ‘’Erkek ve çocuklar dışarı çıktıklarında özellikle açık renkli şapka kullanmalarını tavsiye ediyorum. Açık renkli şapka güneş ışığını yansıttığı gibi kafatası ve beni radyasyondan korur. Isı ve radyasyon damarlardan beyin dokusuna sıvı sızmasına dolayısıyla beyinde ödem oluşmasına neden olur. Beyinde ödem anı felçlere ve görme bozuklukları. hatta kalp ve damar hastalıklarına yol açabilir. Sıcaklığın arttığı bu günlerde ağır ve yağlı gıdalardan uzak durulmalıdır. Bol sıvı alınmalı, özellikle su en az 2,5 litre içilmesi gerekir veya içilmesi gereken su miktarı idrarın rengi açacak kadar olmalıdır" dedi. (Deniz YILMAZ/gaziantepdogus)



Anahtar Kelimeler: . .Samet Bayrak' Kritik Uyarı!