Obezite ile yaşamayın

Obezite ile yaşamayın

Defa Life Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Ali Bora ÜSTÜNSOY, Obezite Cerrahisi İle ilgili bilgi verdi.

Tüp Mide Ameliyatı (Mide Küçültme Ameliyatı): Fazla kilolardan rahatsızlık duyan ve obezite hastalığı ile mücadele eden kişilere uygulanan bir tıbbi operasyondur. Tüp mide operasyonu, midenin büyük bir bölümünün çıkarılması ile gerçekleştirilen bir ameliyattır. Çıkarılan kısım tüm midenin yaklaşık 80’i kadardır. Geri kalan midenin şeklinin tüpe benzemesi sebebiyle bu ismi almıştır. Midenin büyük bölümü cerrahi olarak çıkarıldığı için tüketilen besin miktarı sınırlar.

 

Mide küçültme ameliyatı, dünyada pek çok ülkede uygulanan bir tedavidir. Bu ülkelerin arasında yer alan Türkiye, ameliyat kapsamında büyük başarılara ulaşmış ve yurtdışından birçok hasta, ameliyat olmak için ülkemizde yer alan hastanelere müracaat etmektedir.

 

Tüp mide ameliyatı, obezite hastalığı ile mücadele eden kişiler için uygulana bilmektedir. İleri seviye obezite veya morbid obeziteye sahip hastalar için uygulana bilecek en iyi tedavi yöntemidir.

 

 

Kişinin mide ameliyatına uygun aday olması için Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen vücut kitle indeksi  değerinin ( VKİ) 35 ve üzeri olması gerekmektedir.

 

Obezitenin hesaplanmasında kişinin boy ve kilo değeri üzerinden yapılan Vücut Kitle İndeksi (VKİ) veya ingilizcesi Body Mass Index (BMI) hesaplaması kullanılır.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: Obezite ile yaşamayın