Modern Tıbbın Ötesi

Modern Tıbbın Ötesi

Son dönemlerde adından sıkça bahsedilen modern tıp dışında 2 tıp alanı var ki; mevcut durumda birçok hekimin, eczacının diyetisyen ve diş hekimi gibi sağlık hizmeti veren çoğumuzun ana gündem maddesi halinde.Bunlardan ilki “bütüncü

Son dönemlerde adından sıkça bahsedilen modern tıp dışında 2 tıp alanı var ki; mevcut durumda birçok hekimin, eczacının diyetisyen ve diş hekimi gibi sağlık hizmeti veren çoğumuzun ana gündem maddesi halinde.Bunlardan ilki “bütüncül Tıp”, diğeri ise “ fonksiyonel tıp” alanıdır.

 

Mevcut tıbbı, modelimiz (sağlık hizmeti uzmanlarının eğitim tarzı ve uyguladıkları terapinin stratejileri) hastalıkların kökenine dair değil de semptomlarına gidermeye dair temellenmiştir. Bu indirgemeci düşünceye dayalı model akut bakım sağlamada ustalıkla işlerken, işlevsel sitemler veya onları bağlayan ağlarda dengeyi yeniden kazandırmak yada korumak adına açıkça bişey yapmaz.

 

Bütüncül ve fonksiyonel tıp ise yaşamlarımızı gölgeleyen kronik hastalıkların altında yatan İşlev bozukluğu örüntülerine bakar ve bu hastalıkların kökenine dair sorunları gidermek modelli çalışır.

Bu eğitim 55 eczacı katılımı ile Shımall Otel’de gerçekleşti. Dr. Deniz ŞİMŞEK, İzmir ve İstanbul dışında hiçbir şehirde eğitim vermemişken, bireysel tanışıklığı olan eczacımızın yoğun talebi üzerine Gaziantep’te eğitim yapmayı kabul edip bu EĞİTİMİ planlamıştır.

 

Hocanın kendi BİRİM ekolü ile, hastalıkların temelinin ruhsal sistem olduğu ile başlanan eğitimde; kişinin ben yolculuğu  Psikolojik şemaları ve bunların fizik bedendeki yansımaları ve beraberinde getirdiği birçok biyokimyasal sorun detaylıca anlatılmıştır.

 

Birim parametreleri şu şekildedir.

B= beslenme bağırsaklar

İ=inflamasyon

R=Ruhsal sistem

İ= insülin direnci ve hormonlar

M= metilasyon

 

Eğitim yoğun ilgiyle dinlendi. Herkesin pür dikkat dinlediği ve izlediği hayranlık uyandıran dolu dolu bir eğitim oldu. Eczacıların yaşadığı ve dile getirdiği memnuniyet, organizasyonu yapan eczacılarımıza sunduğu teşekkür, eğitimlerin devamına yönelik talepler ile son bulan fakat tadına doyulmayan bir içerik idi....

 

Katılan tüm Eczacılarımız hem kendi hayatlarına yön verecek hem hastalarına danışmanlık verebilecek bilgilerle donanmış olmanın keyfi ve hazzı ile salondan ayrıldılar...



Anahtar Kelimeler: Modern Tıbbın Ötesi