LOKMAN HEKİM SAĞLIK VAKFI “SAĞLIKTA ŞİDDETE DUR!” DEDİ

LOKMAN HEKİM SAĞLIK VAKFI   “SAĞLIKTA ŞİDDETE DUR!” DEDİ

Bugüne kadar 103’ü mezun 598 hekimin yetişmesine destek veren Lokman Hekim Sağlık Vakfı, sağlık çalışanlarının karşı karşıya kaldığı şiddete dikkat çekmek üzere etkileyici bir film hazırladı.

 

Bugüne kadar 103’ü mezun 598 hekimin yetişmesine destek veren Lokman Hekim Sağlık Vakfı, sağlık çalışanlarının karşı karşıya kaldığı şiddete dikkat çekmek üzere etkileyici bir film hazırladı. 28 Nisan ‘Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü’nde paylaşılan filmde mesaj; uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden bir hekim üzerinden veriliyor.

Resmi veriler, dünyada artan şiddet eğiliminin hedefinde sağlık görevlilerinin ilk sıralarda olduğunu ortaya koyuyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası’nın (Sağlık-Sen) ‘2022 Yılı Sağlıkta Şiddet Raporu’nda sağlık çalışanlarına yönelik 249 şiddet olayının meydana geldiği, 422 sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığı görülüyor. Sağlıkta şiddetin önüne geçilebilmesi için her kademede çalışmalar yürütülüyor.

 

Eğitimde fırsat eşitliği ve herkes için ulaşılabilir sağlık vizyonuyla maddi olanaksızlıklar içinde eğitimini tamamlamaya çalışan tıp fakültesi öğrencilerine destek veren ve bugüne kadar 103’ü mezun 598 hekimi yetiştiren Lokman Hekim Sağlık Vakfı da konuya çarpıcı bir film ile katkı sağladı.  

 

Her alanda şiddetin her türlüsünün karşısında duran Vakıf; hazırlanan film ile “Sağlıkta Şiddete Dur!” dedi. 28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü’nde yayınlanan film; bir hekimin her an karşı karşıya kalabileceği bir olayı gözler önüne seriyor. Filmde her gün yüzlerce hayata dokunan bir hekimin, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi dramatik ve etkileyici bir dokunuşla anlatılıyor. 

 

Happy People Project tarafından hayata geçirilen filmin çekimleri Çekmeköy Yıldız Platosu ve Çekmeköy Devlet Hastanesi otoparkında gerçekleştirildi. Shortcut prodüksiyonun katkılarıyla, 35 kişilik bir ekip tarafından çekilen filmin yönetmenliğini ise Ekin Sensev üstlendi.

 

Sağlık çalışanları için #ŞiddeteDurDe hashtag’i ile sosyal medya platformlarında yayınlanan filmi linkten izleyebilirsiniz;

 

https://www.youtube.com/watch?v=BG4s6u8lZLk 

 

Filmin Künyesi;

 

Reklamveren: Lokman Hekim Vakfı

Reklam Ajansı: Happy People Project

Kurucu Ortaklar: Yaşar Akbaş, Orçun Onural

CCO: Ergin Binyıldız

ECD: Eser Yazıcı

Dijital Kreatif Direktör: Zihni Başsaray

Dijital Kreatif Group Head: Yasemin Küçük

Genel Müdür Yardımcısı, Strateji: Özgün Özkalay

Marka ve İş Geliştirme Direktörü: Kerem Yalçın 

Müşteri İlişkileri: Seren Toktamış

Ajans Prodüktörü: Sevinç Öktem, Ali Çiçek

Prodüksiyon Şirketi: Shortcut

Yönetmen: Ekin Sensev

Görüntü Yönetmeni: Ali Can Akgün

Post Prodüksiyon: 8mm

PR Ajansı: GoodWorks İletişim Danışmanlığı

 

Lokman Hekim Sağlık Vakfı Hakkında:

Maddi olanaksızlıklar içinde eğitimini tamamlamaya çalışan tıp fakültesi öğrencilerine katkı sağlayan ve 103’ü mezun olmak üzere 598 hekimin yetişmesine destek veren Lokman Hekim Sağlık Vakfı; 1986 yılında, sağlık hizmetine ihtiyaç duyan kişilere maddi kaygı duymaksızın hizmet vermek amacıyla Dr. Ayhan Tokgöz, Dr. Aydın Arıcı, Dr. Gülbin Gökçay ve Dr. İrfan Gökçay tarafından kuruldu. Vakfa yapılan bağışlar, bölge halkına sunulan eğitim, gıda, giyim, sağlık yardımlarının yanında, 25 yataklı hastane olarak yapılan, uzun dönem Lokman Hekim Tıp Merkezi olarak hizmet veren binanın inşaatında ve işletmesinde kullanıldı. Temmuz 1987 – Aralık 2012 tarihleri arasında, 240.000’i ücretsiz olmak üzere toplam 700.000 hastaya sağlık hizmeti verildi.  Sosyal komite tarafından belirlenen ve maddi yetersizlik içinde olan hastaların tüm teşhis ve tedavileri tamamen ücretsiz gerçekleştirildi. Tıp fakültesi öğrencilerine yapılan desteklerin yanı sıra ilk ve orta öğretim çağındaki 3.000 çocuğa da öğrenim bursu ve kırtasiye desteği verildi. Vakıf, eğitim alanında yaptığı çalışmalara ek olarak sürdürülebilirlik alanında geliştirdiği projelerle de 142.600 ton katı atığın kontrollü şekilde toplanmasını sağladı ve 615.000 ağacın kesilmesini engelledi.