Kutuplaşma olmadan soğukkanlı olalım

Kutuplaşma olmadan soğukkanlı olalım

Önce sanıyorduk ki doktor haklı, kimse uzman çavuşu savunmuyordu. Ama bütün TSK personeli böyle saldırgan saygısız diye bir şey diyeni görmedim. Olması gereken de buydu zaten.

Önce sanıyorduk ki doktor haklı, kimse uzman çavuşu savunmuyordu. Ama bütün TSK personeli böyle saldırgan saygısız diye bir şey diyeni görmedim. Olması gereken de buydu zaten. Sonra  görüntüler ortaya çıktı gördük ki doktor bireysel olarak bir hata yapmış. Yani tamamen kendi sorumluluğunda. Ama suçlu olarak bütün sağlık camiasını gördük. Beş parmağın beşi bir değildir. Aynı anne babadan doğan kardeşler bile birbirinden ayrı karakterlere sahipken bir kişi yüzünden kocaman bir camiaya saldırmaya başlandı. Gelelim hastane çıkışında yapılan alkışlı protestoya. Eğer doktor haklı olsaydı hiç kimse tarafından kınanmayacak bir hareketti ve uzman çavuşun şahsına yapılmıştı çünkü. Herkesin ağzında olan diğer bir konu Sağlık personeli para için iş bırakmış herkes bunu ağzına dolamış. Ben babasının hayrına çalışanı hiç bir kurumda görmedim. Herkes geçimini sağlamak zorunda. Hiç bir zaman demedik ki asker çok alıyor, polis çok alıyor bizede o kadar verin. Her mesleğin kendine göre zorluğu var.  Kimsenin kazancında gözümüz yok ama piyasa fiyatları ortada geçim bu kadar zor iken hak aramak suç olmamalı, sadece sağlık personeli bunun için ses çıkarıyor diye hain mi oluyor. Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır.
Görünmeyen asıl mesele bence ortalık karıştırmak, algı oluşturmak ve devletin kurumlarını karşı karşıya getirmek. Daha önce sağ sol davalarıyla başaramadıklarını farklı yöntemlerle tekrar piyasaya sürüyorlar. Memlekette acayip bir kutuplaşma söz konusu. İnsanlar da tahammül hoş görü kalmamış. İçten içe yok ediliyoruz. Uyanık olmak ve soğuk kanlı olmak zorundayız lütfen...  Mehmet Acar / Sağlık Memuru