Konya'da köpek katliamı!Kürekle vura vura öldürdü!

Konya

Bir barınakta çalışan görevlinin herkesin gözü önünde bir köpeği, kürekle kafasına vura vura öldürdüğü görüntüler hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Konya Büyükşehir Belediyesi soruşturma başlattığını açıkladı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak öldürdüğü görüntüler büyük tepki gördü.

 

Konya’da Konya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada; Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ndeki görevlinin bir köpeğe elindeki kürekle vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

 

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Konu ile ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Açıklamada, “Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde yaşandığı iddia edilen üzücü olay hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bu hususlarda kurumsal hassasiyetimiz en üst noktadadır. Konu etraflıca değerlendirilerek sorumlular hakkında yasal işlem ve suç duyurusu yapılacaktır.” denildi.

 

 

2 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI!

 

Öte yandan, Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alındığı aktarıldı.

 

 

 

Konya da köpek katliamı!

 

Sevgili okurlarım, Hayvan sevgisi insan sevgisi ile doğru orantılı olup hayvanları sevenler, insanları daha içten severler.

Evcil hayvanların güncel yaşama bir denge getirdiği, tansiyon ve gerginliği azalttığı da bir gerçektir. Bir köpekle oynamanın veya bir kediyi okşamanın, stresten uzaklaşma ve günün yorgunluğunu atmanın en iyi yöntemlerinden biri olduğunu, kedi ve köpek gibi evcil hayvan besleyenler, çok iyi bilirler

 

Konya da köpek barınağındaki dehşete düşüren vahşet görüntüleri, oldukça üzücü ve düşündürücü!

 

Hayvan sevgisinden nasibini alamamış, Konya belediyesinde ki insan müsveddesi evcil hayvan katili iki görevlinin elindeki kürekle barınaktaki köpeklere vurarak, tek tek katlettiği görüntüleri sosyal medyada gündeme oturdu.

Konya Büyükşehir Belediyesi, infial yaratan olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek; “Bu hususlarda kurumsal hassasiyetimiz en üst noktadadır. Konu etraflıca değerlendirilerek sorumlular hakkında yasal işlem ve suç duyurusu yapılacaktır” açıklamasında bulunuldu.

 

Konuyla ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, soruşturma başlatıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Görüntülerle ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı Şube Müdürü hakkında disiplin soruşturmasına başlanması, bu süreçte, ilgili şube müdürü görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmasına karar verilip, olaya karışan işçilerin iş akdinin feshedilmesi ve sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.” Denildi.

Görevlilere bu talimatı veren Konya Hayvan Sağlığı Şube Müdürü hakkında soruşturma başlatıldı mı? Görevden uzaklaştırıldı mı?

Hayvan sevgisinden nasibini almadıkları için, barınaktaki hayvanların, kafalarına kürekle vurarak vahice katleden bu insan müsveddesi canilerin iş akitleri feshedildi mi?

Belediyeden kovuldu mu?

Konya Cumhuriyet Savcılığınca haklarında soruşturma açıldı mı?

Bu insan müsveddesi iğrenç, hayvan katili canilerden her türlü kötülük beklenir… Allahın yarattığı hayvanları sevmeyen bu caniler insanları da sevmezler. Allah’a inansalardı, bu katliamı yapmazlardı zaten. Kurban olduğum Allah, onların belalarını verir inşallah…

Sağlık kaynağı dostlarımızı nasıl sahiplenmiş koruyorsak, kimsesiz kedi ve köpeklere de sahip çıkalım. Onlara taş atan insan müsveddelerine selam vermeyelim ve selamını almayalım!

Evde kedi beslemek sevaptır, çocuğun merhamet duygusunu geliştirdiği ve eve bereket getirdiği için Peygamber Efendimiz (S.A.V) özellikle tavsiye etmiştir.

 

Kedi beslemek sünnettir. Ancak bir kedi vardır ki, tüm İslam âlemindeki kedilerin kaderini değiştirmiştir. Belki de değiştirmesi görevi ona yüklenmiştir. O’nun adı Muezza’dır. Çünkü o, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in kedisidir. Muezza, birden fazla kedisi olduğuna inanılan Peygamberimizin en sevdiği, bazı kaynaklarda karamel rengi bazılarında da siyah beyaz olduğu söylenen habeş kedisidir.

 

Hz. Muhammed, Uhud seferinde, ordunun önüne yavrularını emziren bir kedi çıkınca, kedinin başına, ezilmemesi için bir nöbetçi dikip koca bir orduyu o kedinin etraf ndan dolaştırmış. Ve seferden döndüğünde o nöbetçiden kediyi istemiş ve sahiplenerek adını Muezza koymuş. Ağzının içinde üst damağında lekeleri varmış. Bu sık rastlanmayan damağında leke olan kedilerin Muezza’nın soyundan geldiği kabul edilir.

 

Hz. Muhammed, kedisi Muezza’yı o kadar çok severmiş ki, Muezza bir gün sedirde oturan Hz. Muhammed’in giysisinin ucunda uyuya kalmış. Her kedi dostu gibi uyuyan bu güzelliğe kıyamayan Hz. Muhammed, Muezza’yı uyandırmaktansa giysisinin ucunu usulca keserek kalkmayı tercih etmiş. Hz. Muhammed, kedisi Müezza içtikten sonra kapta kalan su ile abdest alacakken Sahabe-i Kiram Ebu Nuaym “Ya Resul o sudan kedi içti” deyince, Resulullah “Onlar en temiz ağıza sahiptirler” buyurmuş ve abdest almıştır.

 

Hayvan severler besledikleri kedi ve köpeklerin kıymetini bilsinler!

 

M. Yahya Efe
Kilis Yardımlaşma Derneği
Genel Başkanı