Konya'da 5.1 şiddetinde Deprem

Konya

Konya'da deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssünün Mevlütlü - Tuzlukçu olduğunu aktardı. AFAD depremin büyüklüğünü, 4.7 olarak duyurdu. Saat 18.52'de aynı bölgede 4 büyüklüğünde, 18.53'te ise 4.1 büyüklüğ?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 20.43'te merkez üssü Meram olan 5,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Deprem, 10,61 kilometre derinlikte gerçekleşti. Deprem, kısa süreli paniğe yol açtı. 5,1 büyüklüğünde meydana gelen deprem tüm kentte yoğun olarak hissedildi. Çocuklarını, evcil hayvanlarını alan vatandaşlar, sokaklara çıktı.

 

3 METRUK BİNADA HASAR

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Konya'nın Meram ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle 3 metruk binada hasar olduğunu bildirdi. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Konya Meram'da meydana gelen deprem sonrası 3 metruk binada hasar olduğu bilgisi alınmış olup ekiplerimiz bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." bilgisi paylaşıldı.

 

BAKAN KURUM: EKİPLERİMİZİ BÖLGEYE SEVK ETTİK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya'nın Meram ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından gerekli incelemeler için il müdürlüğü ekiplerinin bölgeye yönlendirildiğini, gelişmelerin takip edildiğini bildirdi. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Konya'nın Meram ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gerekli incelemeler için il müdürlüğü ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. Gelişmeleri takip ediyoruz. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun."

 

BAKAN SOYLU'DAN KONYA DEPREMİ AÇIKLAMASI

Konya'da yaşanan depremlerin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklama yaptı. 

Bakan Soylu açıklamasında, "Konya'nın Tuzlukçu ilçesinde, saat 18.51'de 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. An itibariyle olumsuz bir durum söz konusu değildir. Valiliğimiz bilgilendirme yapmaya devam edecektir. Geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi. 

Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, "An itibarıyla herhangi bir mal ve can kaybı yoktur. Taramalarımız devam etmektedir. Gelişmeler takip edilerek kamuoyu bilgilendirilecektir." iadelerine yer verildi.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya'da meydana gelen depreme ilişkin  yaptığı açıklamada, "Küçük ölçekli diyebileceğimiz hasarlar dışında bir sorun gözükmüyor. Çok şükür can kaybımız yok. Bir tane binada göçük meydana geldi ama içinde kimse yokmuş. Çok fazla deprem bölgesi olmadığımız için insanlar ister istemez korkmuş durumda. Deprem 10 saniye sürdü. Ben tek katlı bir evdeydim ama gerçekten ürküttü." ifadelerini kullandı.

 

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Depremi hisseden tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Lütfen panik yapmayın. Allah beterinden korusun. Gelişmeleri takip ediyoruz. Önemli gelişmeler olursa aktaracağım." ifadelerini kullandı.