Karkamış ve Öncüpınar'a roketli saldırı! 2 şehit, 11 yaralı

Karkamış ve Öncüpınar

Terör örgütü YPG/PKK tarafından Gaziantep'in Karkamış ilçesine 4 roket atıldı.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Biri çocuk biri öğretmen olmak üzere 2 kişinin şehit, 5 aylik hamile ve çocuğunu yaşatmaya çalişiyorlar'' dedi.

 

Gaziantep’in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK tarafından Suriye’nin kuzeyinden 4 roket atıldı.

4 roketin fırlatıldığı saldırıda roketler sınırın sıfır noktasında bulunan ilçedeki bir okul, 2 ev ile gümrük kapısında bekleyen bir TIR’a isabet etti.

 

BÖLGEYE EKİPLER SEVK EDİLDİ

 

Saldırı nedeniyle ilçeye çok sayıda güvenlik ve sağlık ekibi sevk edildi.

 

GAZİANTEP VALİSİ GÜL’DEN AÇIKLAMA

 

Gaziantep Valisi Davut Gül, terör örgütü YPG/PKK tarafından Karkamış’a düzenlenen alçak saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Terör örgütü tarafından Fırat’ın doğusundan Karkamış ilçe merkezine 5 adet havan/roket atılmıştır.

Sivil yerleşim merkezlerine isabet eden saldırıda; 2 hemşehrimiz vefat etmiştir. 2’si ağır olmak üzere 6 vatandaşımız yaralanmıştır. Ayrıntılı bilgi daha sonra paylaşılacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

 

ANINDA KARŞILIK VERİLDİ

 

Terör örgütü YPG/PKK’nın alçak saldırısına misliyle karşılık verildi. Türk Silahlı Kuvvetlerince terör mevzileri top atışlarıyla vuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Çocuk, yaşlı; öğrenci-öğretmen demeden, masum sivillere yönelik saldırılarını sürdüren, okulları dahi hedef alma alçaklığını gösteren hainlerden yaptıklarının hesabı soruldu, sorulmaya devam ediyor. TSK, saldırılara misliyle karşılık veriyor.” ifadelerine yer verildi.

 

BAKAN SOYLU’DAN AÇIKLAMA

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep Karkamış İlçesi’ne düzenlenen roket saldırısı sonrası açıklamada bulundu. Bakan Soylu, 3 havan saldırısı gerçekleştiğini ve okula bahçesine düşmeni nedeniyle biri öğretmen biri çocuk olmak üzere 2 kişinin şehit düştüğünü aktardı.

Soylu, “öğle saatlerinde sınır ötesinden havan atıldı. İlk tespitimizde 3 havan atışı gerçekleşti. Bunlardan yerleşim yerlerine isabet edenler oldu. 6 yaralımız hastaneye intikal ettirildi.Okulun bahçesine havan isabet etmesi sonucu bir çocuk ve öğretmen hayatını kaybetti. Yerleşim yerine isabet eden havan sonucunda kaybımız oldu. Yaralılarımızın tedavileri devam ediyor. Dün gerçekleştirilen ve terör örgütünün büyük kayıplar verdiği bu operasyondan sonra buna yönelik gerçekleştirilen saldırılara da en güçlü şekilde cevap vereceğiz. Bu konuda gerekli adımlar atılacaktır.

 

 

SINIF ÖĞRETMENİMİZ ŞEHİT DÜŞTÜ

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, roket saldırısının okula isabet etmesi sonucu sınıf ğretmeni şehit düştüğünü açıkladı. Özer, “Havan saldırıları okullarımıza da isabet etti. Nigar Tiryakioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesine isabet eden roket saldırısı var. Aynı zamanda top atışlarının yaratmış olduğu basınçtan dolayı da Kocatepe İlköğretim Okulu ve Karkamış Anaokulunun camları kırıldı. 3 tane şehidimiz var. Şehitlerimizden bir tanesi öğretmenimiz. Sınıf öğretmeni Ayşenur Alkanı kaybettik.”

 

ÖNCÜPINAR’A DA ROKETLİ SALDIRI

 

Terör örgütü PKK/YPG Karkamış’ın ardından Öncüpınar’a da roket fırlattı.

 

DÜN DE SALDIRI YAPILMIŞTI

 

İlçeye dün de roket saldırısı yapılmıştı. Terör örgütü YPG/PKK tarafında Karkamış’a atılan dört roket boş alana isabet etmişti.

 

 

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat “ Yüreğimiz yanıyor. 
Gaziantep'in Karkamış ilçesine hain terör örgütü tarafından düzenlenen roket saldırısında yeğenimiz Hasan Karataş hayatını kaybetti. 
TERÖRE LANET OLSUN.

 

 

Yaralılara müdahale eden sağlık çalışanı yaralandı

 

Gaziantep’in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/ PKK mensuplarınca Suriye’nin kuzeyinden atılan roket-havanlar sırasında bir sağlık çalışanı yaralandı. Yaralanan sağlık çalışanı Mehmet Gören, saldırı anını anlattı

Nizip Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Gören, ilk roketin ardından olay yerine 112 ekibi olarak gittiklerini söyledi.

Eve düşen roket nedeniyle yaralananlara yardımcı olmaya çalıştıklarını anlatan Gören, şöyle konuştu:

“Enkazın altında kalan vatandaş vardı, ona müdahale ediyorduk. Bu sırada bir bomba daha geldi. Sarsıntının etkisiyle kendimi merdiven boşluğunda buldum. Daha sonra hastaneye getirildim. Sanırım ayağımda kırık var.”

 

 

BAKAN SOYLU’DAN AÇIKLAMA: 5 AYLIK HAMİLE VE ÇOCUĞUNU YAŞATMAYA ÇALIŞIYORLAR

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep’ten Karkamış’taki terör saldırısıyla ilgili son durumu aktardığı açıklamasında şunları söyledi:

“Bugün 11:15’ten bu saate kadar 10 adet atım gerçekleşti. Hem Karkamış’ın içerisinde sivil yerleşim yerlerine saldırı oldu hem de aynı zamanda okullarımıza da saldırı oldu. Okula intikal etmedi, okulun hemen bahçe duvarının dışına düşüm söz konusu oldu.

5 yaşında bir çocuğumuz, Hasan Karataş şehit oldu. Aynı yerde Büşra Karataş da 5 aylık gebeydi. Maalesef o da karnı açılarak ağır bir yara aldı. İlk anda bir ölü bilgisi geldi fakat şu anda entübe. Çocuğuyla ilgili de ilk anda böyle bir bilgi geldi, onu da yaşatmaya çalışıyorlar. İnşallah o çocuk da, bebek de hayata tutunur.

Bu terörün kuralsız, insanlıktan yoksun yüzünün bir sonucudur. Allah kimseyi kötü komşu sahibi yapmasın. Hamile olan kardeşimize ve doğmamış bebeğine inşallah müdahalelerle kurtulabilmesini Allah’tan niyaz ediyorum.”

 

KARKAMIŞ’TA OKULLAR BU HAFTA TATİL EDİLDİ

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de Karkamış’ta tüm okulların tatil edileceğini duyurdu.

 

 

 

GAZİANTEP VALİSİ GÜL, KARKAMIŞ’TAKİ TERÖR SALDIRISINDA YARALANANLARI ZİYARET ETTİ

 

Gaziantep Valisi Davut Gül, Karkamış’taki terör saldırısında yaralananları, tedavi gördükleri Nizip Devlet Hastanesinde ziyaret etti.

 

Vali Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve protokol üyeleriyle birlikte, terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye’nin kuzeyinden atılan roket-havanlar nedeniyle yaralananlara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.