Kalp Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Kalp Hastalıkları Nasıl Anlaşılır?

Kalp Hastalığı Belirtileri Nelerdir? Kalp Hastalıkları Nasıl Anlaşılır?

Defa Life Hastanesi Kardiyoloji Kliniği Hekimi Uz.Dr. Serdar Keçeoğlu, Kalp hastalıklarının olası belirtileri hakkında bilgi verdi.


"Kalp hastalığı" terimi, genellikle "kardiyovasküler hastalık" terimi ile eşanlamlı olarak kullanılmaktadır. Kardiyovasküler hastalık genellikle kalp krizi, göğüs ağrısı (anjina) veya felce yol açabilen daralmış veya tıkalı kan damarlarını içeren durumları ifade eder. Kalbinizin kasını, kapakçıklarını veya ritmini etkileyenler gibi diğer kalp rahatsızlıkları da kalp hastalığı türleri olarak kabul edilir dedi.


Bazı kalp semptomları göğüste bile olmayabilir ve neler olduğunu anlamak her zaman kolay değildir. Kişi 60 yaşın üzerindeyse, ailede kalp hastalığı öyküsü varsa, . Kolesterol ve yüksek tansiyon bunların en başında gelirler. Vücuttaki diyabet sorunu, sigara kullanımı kalbin diğer önemli düşmanları olarak tanımlanmışlardır. Yüksek rakamlı kilolar ve genetik yolla alınan kalp sorunları, kalp rahatsızlıklarının diğer risk faktörleri arasında yer alırlar.


Kalp rahatsızlıklarını engellemek için en önemli kaynak, sağlıklı yaşam biçimidir. Düzenli beslenme, kötü alışkanlıklardan uzak durma, kalp rahatsızlığını engellemek için en önemli yapılacaklar arasında yer edinirler. Özellikle sigara gibi kötü alışkanlıktan uzak durmak, ideal kilo ölçülerinde olmak, kalbe zarar verebilecek durumlardan uzak kalmak, rahatsızlığı engellemek için başvurulabilecek durumlardan bazılarıdır.