HEP-SEN GAZİANTEP’TE ŞUBE AÇTI

HEP-SEN GAZİANTEP’TE ŞUBE AÇTI

2020 yılında kurulan kısa adı Hep-Sen olan Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası Gaziantep’te sağlık çalışanlarının kalabalık ve coşkulu katılımı ile şube açılışı gerçekleştirdi.

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) ilimizde üç ay önce başlattığı sendikal faaliyetler neticesinde kısa süre içerisinde sağlık profesyonellerinin yoğun desteğini alarak şube kurma prosedürünü tamamlayıp açılış gerçekleştirdi. Açılışa ilimizde kamu kurumlarında çalışan hemşireler, ebeler ve sağlık profesyonelleri yoğun ilgi gösterdi. Genel Merkezi İstanbul’da bulunan Sendikanın Genel Başkanı Yunus Şimşek, Teşkilatlanma Başkanı Oğuz Koyuncu Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Arıkan açılışta yer aldı. Hep-Sen Gaziantep Şube Yönetim Kurulu görev dağılımı ise şu şekilde oluşturuldu: Şube Başkanı Ayşe Parlak Kılınç, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri: Gülnaz Beklen, Semra Kaya, Metin Demirel, Mehmet Baran, Yılmaz Önder göreve getirildi. Açılışta konuşan Genel Başkan Yunus Şimşek: 

‘Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından “Hemşire Ebe Yılı” olarak  ilan edilen 2020 yılında HEP-SEN hareketimiz kurulmuştur. Mevcut birçok kronik sorunumuzun üzerine bir de COVİD-19 pandemisi gibi büyük bir akut sorun ile karşı karşıya kaldık.  Milletimize hizmet noktasında canımız pahasına, taviz vermeden var gücümüzle en ön saflarda yer aldık. Tüm bu süreçler içerisinde gerek sağlımız gerekse çalışma haklarımızın korunması ve geliştirilmesi için insiyatif alarak sendikamızı ülke geneline ulaştırmayı kendimize hedef bildik. Kuruluşumuzdan kısa bir süre içerisinde ülkemizin tüm illerine temsilci atayarak; siyasetten uzak, emekten yana yeni nesil örgütlenme modelini temel alarak yüzler olduk, binler olduk, on bin olduk; yüzbinler olacağız. İki yıl gibi kısa sürede üç bine yakın hukuki danışmanlık hizmeti vererek çözümün adresi olma yolunda önemli adımlar atılmıştır. İlimiz Gaziantep’te üç ay gibi kısa sürede birçok sağlık profesyonellerinin güvenini ve desteğini alarak Türkiye geneli il bazında ikinci şubemiz olan HEP-SEN Gaziantep böylece emek tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Gaziantep’te görev yapan hemşirelerin ve tüm sağlık profesyonellerinin umudu olacak şubemiz genç, dinamik ve aktif kadroları ile dur durak bilmeden çalışacaktır. İlimizde görev yapan tüm sağlık profesyonellerinin güçlü sesi, hepimizin umudu HEP-SEN Gaziantep şubemizin ilimize hayırlı olmasını diliyoruz’ ifadelerini kullandı. Şube Başkanı Ayşe Parlak Kılınç ise kendilerine duyulan güven ve destekten dolayı sendika genel merkezine ve Gaziantep’te görev yapan tüm sağlık profesyonellerine teşekkür ederek sözlerini şu şekilde devam ettirdi: Sendikamız ilimizde sadece üç ay gibi kısa bir süre zarfında büyük bir destek alarak beş yüz üyeyi geçmiş olup şube kurulması için yoğun bir talep olması ile bugün gerçekleşen çoşkulu açılışın mimarı oldu. Genel merkezimizin ve tüm yöneticilerimizin sahada bizzat topluma hizmet veren, nöbet tutan kişilerce bir taraftan topluma sağlık hizmeti sunarken bir taraftan da özlük haklarımız için insiyatif aldığını ve ülke geneli eşi benzeri görülmeyen bir destek ile siyasetsiz saha sendikacılığının yansıması olan Gaziantep şubemizin tabelasını ilimize gururla asmış bulunmaktayız. Üyemiz olsun ya da olmasın bir sağlık çalışanının mağduriyeti hepimizin mağduriyetidir diye konuşmasını tamamlayıp coşku ve sevinç gösteriler eşliğinde şube açılışı gerçekleştirildi. Şube açılışına Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünce tebrik çelengi gönderilmiş olup sağlık kurumlarından yöneticilerin katılımı ve telefon ve tebrik mesajlarının yer aldığı öğrenildi. 

 

 

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından “Hemşire Ebe Yılı” olarak ilan edilen 2020 yılında HEP-SEN hareketimiz kurulmuştur. Mevcut birçok kronik sorunumuzun üzerine bir de COVİD-19 pandemisi gibi büyük bir akut sorun ile karşı karşıya kaldık.  Milletimize hizmet noktasında canımız pahasına, taviz vermeden var gücümüzle en ön saflarda yer aldık. Tüm bu süreçler içerisinde gerek sağlımız gerekse çalışma haklarımızın korunması ve geliştirilmesi için insiyatif alarak sendikamızı ülke geneline ulaştırmayı kendimize hedef bildik. 

Kuruluşumuzdan kısa bir süre içerisinde ülkemizin tüm illerine temsilci atayarak; siyasetten uzak, emekten yana yeni nesil örgütlenme modelini temel alarak yüzler olduk, binler olduk, on bin olduk; yüzbinler olacağız.

 İki yıl gibi kısa sürede üç bine yakın hukuki danışmanlık hizmeti vererek çözümün adresi olma yolunda önemli adımlar atılmıştır. İlimiz Gaziantep’te üç ay gibi kısa sürede birçok sağlık profesyonellerinin güvenini ve desteğini alarak Türkiye geneli il bazında ikinci şubemiz olan HEP-SEN Gaziantep böylece emek tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. 

Gaziantep’te görev yapan hemşirelerin ve tüm sağlık profesyonellerinin umudu olacak şubemiz genç, dinamik ve aktif kadroları ile dur durak bilmeden çalışacaktır. 

İlimizde görev yapan tüm sağlık profesyonellerinin güçlü sesi, hepimizin umudu HEP-SEN Gaziantep şubemizin ilimize hayırlı olmasını diliyoruz.



Anahtar Kelimeler: - GAZİANTEP’