Hastane terzisine 'bohça' diktirmek isteyen müdüre soruşturma

Hastane terzisine

Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi'nde kızının nişan bohçasını dikmeyen terzinin görev yerini değiştiren Fatma Ö. hakkında soruşturma başlatıldı.

 

İstanbul Kadıköy’deki Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’nin terzihane biriminde çalışan Nurdan Özdemir’in, hastanenin Destek ve Kalite Müdürü Fatma Ö.’nun kızının nişan bohçası ve kişisel işlerini yapmadığı gerekçesiyle 28 Ağustos’ta temizlik birimine gönderildiği ortaya çıktı. Olayın kamuoyunda duyulmasının ardından Özdemir hakkında soruşturma başlatıldı.

 

ÖZDEMİR: TEHDİT EDİLDİM

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, soruşturma kapsamında tarafların beyanları alındı. Taraflardan Nurdan Özdemir, Fatma Ö.’nun kendisini tehdit ettiğini ve baskı uyguladığına söyledi. Özdemir, Ö.’nun kendisini odasına çağırdığını ve “Oğlun ne hakla beni Sağlık Bakanlığı’na şikayet eder. Oğlun benim abiyelerimi, bohçamı, gelin araba süsünü diktiğini nerden biliyor.  Benim özelimi ne hakla ailene anlatırsın. Oğlunu mahkemeye vereceğim?” şeklinde azarladığını kaydetti.

 

Özdemir şöyle devam etti: “Ben de Fatma Ö.’ya, eve gittiğimde oğlum beni ağlarken ve elim ayağım titrerken gördü. Bana ne olduğunu sordu. Fatma hanımın odasına yaşadıklarımı anlattım. Zaten Fatma hanımın düğün hazırlıklarını diktiğimi evdekiler biliyordu. Oğlum da ‘şikayet edelim anne’ dedi. Fatma hamın bunun üzerine ‘benim dikişlerimi sen yapmadın İsmail yaptı’ dedi. Ben de ‘hayır ben yaptım’ dedim. Fatma hanım da İsmail beye sordu, İsmail bey de beraber yaptığımızı söyledi. Fatma hamın da elinin kolunun çok uzun olduğunu ‘bana kimse bir şey yapamaz’ dedi.”

 

HASTANE MALZEMELERİNİ KULLANMIŞ

Özdemir, “Dikilen malzemeler kime aittir?” sorusuna, malzemelerin bir kısmının Ö.’ya bir kısmının ise hastaneye ait olduğunu söyledi. Özdemir, “Verilen malzemeleri diktiğiniz halde neden görev yeriniz değiştirildi?” sorusuna dair de şunları söyledi: “Nişan bohçasını yapmamı istedikleri zaman diliminde işim çoktu. Kol bağı isteniyordu ve acil yetiştirmem gerekiyordu. Ayrıca çok fazla tamir boks önlüğü gelmişti, bağcık dikmem lazımdı ve acilin mahremiyet perdeleri de vardı. O hafta çok sıkışıktım. Acil kum torbası da yetiştirdim. Nişan bohçasını şimdi yapamayacağımı söyleyince ‘yapmak zorundasın yoksa yerin değişecek’ dediler.”

 

ÖNLEM ALINMADIĞI İDDİASI

Özdemir, terzihanede yaşanan bir olaya da değindi. Terzihanede kullanılan paskara bir ütünün su akıttığını ve orada çalışan İsmail ismindeki personeli uyardığını aktaran Özdemir, herhangi bir önlem alınmadığından dolayı bir patlamanın meydana geldiğini belirtti. Olayda yaralandığını söyleyen Özdemir, olaya dair tutanakların olduğunu dile getirdi.

 

MÜDÜRÜN İMZA YETKİSİ ALINDI

Şehir hastanesi çalışanları ise Destek ve Kalite Müdürü Fatma Ö.’nun “Benim arkam sağlam bana bir şey olmaz” şeklinde sözler sarf ettiğini öne sürdü. Öte yandan Özdoğru’nun yıllık izne çıkarıldığı ve imza yetkisinin elinden alındığı öğrenildi.

 

 

İstanbul'un Göztepe ilçesindeki şehir hastanesinde terzi olarak çalışan Nurdan Özdemir’in görev yeri değiştirildi. İddiaya göre bu değişiklik Özdemir’in, hastanenin Destek ve Kalite Müdürü Fatma Ö. ’nun kızının nişan bohçası dikmeyi reddetmesi üzerine gerçekleşti.
 
Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’nin terzihane biriminde çalışan Özdemir, 28 Ağustos’ta temizlik birimine gönderildi.  Ö. , bunun üzerine 1 Eylül’de hastanenin başhekimliğine dilekçe verdi. Özdemir, 1 yıldan fazla çalışan vasıflı işçilerin bir alt kadroya gönderilemeyeceğini belirterek, Fatma Ö. ’nun kendisini makam odasına çağırdığını ve görevlendirme dilekçesini “zorla ve tehditle” imzaladığını ifade etti.
 
Mezopotamya Ajansı'ndan Ömer İbrahimoğlu'nun haberine göre, Nurdan Özdemir, yaklaşık 3 yıldır hastanenin terzi biriminde çalıştığını aktardı. Özdemir, Destek ve Kalite Müdürü Fatma Ö. ’nun özel işlerini kendisine yaptırdığını iddia ederek, “Fatma hanımın özel işlerini yani pantolonunu, abiyesini, nişan bohçasını, kızının çeyizini ve benzeri işlerini bana yaptırıyordu. Benim işim yeşil örtü, tül ve kalp yastığı gibi şeyler dikmektir. Ama müdür bana kendi işlerini yaptırıyordu” diye konuştu.

'ZORLA VE TEHDİTLE İMZALATTI'

Ö. ’nun kendisine baskı ve mobbing uyguladığını ve bu nedenle psikolojisinin bozulduğunu ifade eden Özdemir, şunları söyledi: “Bana ‘yapmak zorundasın’ diyordu. Sırf onun işleri yüzünden öğlen dinlenecek vaktim olmuyordu. Ayrıca bizim neleri yaptığımız her gün deftere yazılır. Ben onun işlerini yapmaktan kendi işimi yapamıyordum ve defterim de açık çıkıyordu. Yine bu yüzden de bana ‘Sen burada yapamıyorsun, seni buradan alacağım’ diyordu. Daha sonra beni makam odasına çağırarak, görev yerimin değiştiğini söyledi. görev yeri değişikliği dilekçesini zorla ve tehditle bana imzalattı. Başıma bir şey gelirse bunun sorumlusunun Fatma Ö.’dur.”
 
İddialara dair konuşan Fatma Ö. ise, birim değişikliğinin “ihtiyaca binaen” olduğunu savundu. İddiaları reddeden Ö. , özel işlerini kimseye yaptırmadığını, 800 yataklı bir hastanede çalıştığını ve ihtiyaca göre düzenlemeler yaptığını ifade etti.