Hasta yakınından sağlık çalışanına şiddet!

Hasta yakınından sağlık çalışanına şiddet!

Amasya'da paramedik sağlık çalışanı Mehmet Kılıç (24), annesiyle ilgilenilmediği iddiasıyla Gökhan T. (28) tarafından darbedildi.

 

Amasya’da tedavi gören anne ve babanın 28 yaşındaki oğulları, sağlık çalışanını darp etti. Paramedik sağlık çalışanı Mehmet Kılıç’ın anne hastaya müdahalesi sırasında annesine gereken ilgiyi göstermediğini iddia eden 28 yaşındaki Gökhan T, sağlık çalışanına saldırdı. Küfür ve yumruklarla sağlık çalışanını darp eden Gökhan T, polis tarafından gözaltına alınırken o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

 

Olay dün akşam saatlerinde Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana geldi.

 

İddialara göre, evde tartışma yaşadıktan sonra sinir krizi geçiren baba Zeki T. ve anne Fatma K.’yi oğulları Gökhan T. Hastanenin acil servisine getirdi. Anne Fatma K.’ye paramedik sağlık çalışanı Mehmet Kılıç müdahale etti. Müdahalenin ardından annesiyle fazla ilgilenilmedi gerekçesiyle bağıran Gökhan T. paramedik sağlık çalışanı Mehmet Kılıç’ın kafasına ve gözüne yumruk atarak darp etti. Hasta yakını polis tarafından göz altına alınırken, sağlık çalışanı ise Beyin Cerrahi Servisinde gözetim altına alındı.

 

 

Hasta yakını tarafından darp edilen Paramedik Mehmet Kılıç (24) yaşadığı o anları şöyle anlattı;

 

“Acil serviste paramadik olarak çalışıyorum. Bugün hasta yakınları tarafından bir saldırıya uğradım, nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Hasta bize konverson olarak geldi. Hastaya diazem yaptık. Hasta yakınlarına da beyan ettim, korkunuz olmasın uykusu gelebilir bu ilacın etkisidir dedim. Tamam dediler ama 15-20 dakika sonra birkaç hasta yakını daha geldi. Bana bağırdı buraya bakın diye, bende hayırdır kardeşim serum mu bitti dedim. İlla serumun mu bitmesi gerekiyor bak lan buraya deyip hakaret etti. Hakaret ettiği halde kardeşim sakin ol burası hastane dedim. O sırada hasta diazemin etkisiyle ayağa kalmak istedi, düşecekti, düşmesin diye tam tuttuğum anda hasta yakınının gözüme yumruk atması bir oldu. Şaşırdım ilk başta, küfür ve hakaretlere uğradım. Tamamen iyi niyetle ve kendi annem gibi yardım etmek istedim. Bunlara rağmen böyle tepkiyle karşılaştığım için çok üzüldüm. 3-4 kişilerdi bir anda çoğaldılar ve saldırmaya çalıştılar. Sırtımdan ve kafamdan darbe aldım. Şikayetçi oldum. Şuan da hastanede gözetim altındayım. Kafama darbe aldığım için tomografi çektiler. Beyin cerrahi doktorumuz sonuçlarıma göre karar verecek. Her ihtimale karşı hastanede serviste yatışım devam ediyor. Sağlıkta şiddet gerçekten artık son bulsun’dedi.

 

Sağlık çalışanı Mehmet Kılıç’ın sağlık durumunun iyi olduğu 10 gün iş göremez raporu aldığı öğrenildi. Şikayet üzerine göz altına alınan Gökhan T.’nin karakoldaki işlemleri devam ediyor.(objektifamasya.com)