Güney Doğu Anadolu’da Alvimedica Stentleri Ömürleri Uzatıyor..!

Güney Doğu Anadolu’da Alvimedica Stentleri Ömürleri Uzatıyor..!

Güney Doğu Anadolu illerinde stent kullanımında artış gözlemleniyor. Stent kullanımı hastanın ömrünü 20 ile 30 yıl uzatırken, kardiyolojide kullanılan stentlerin maliyetine oranla etkisinin çok daha yüksek olduğuna dikkat çekiliyor.

Güney Doğu Anadolu illerinde stent kullanımında artış gözlemleniyor. Stent kullanımı hastanın ömrünü 20 ile 30 yıl uzatırken, kardiyolojide kullanılan stentlerin maliyetine oranla etkisinin çok daha yüksek olduğuna dikkat çekiliyor.

 

Ortadoğu bölgesinden dünya tekellerine kafa tutan medikal bir marka doğacak

 

Alvimedica stentlerinin kardiyologlar tarafından çoğunlukla tercih edildiği Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ni ziyareti ile ilgili izlenimlerini Leyla Alaton şöyle ifade etti:

 

“Bir Türk iş kadını olarak hayatimin en coşkulu, eğitici, öğretici, kendim ve ülkem adına umut veren haftalarından birini yaşadım. Alvimedica ekibim ile Hatay, Gaziantep, Urfa, Diyarbakır illerinde hem devlet hem de  eğitim ve araştırma hastanelerini ve özellikle kardiyoloji bölümlerini ziyaret ettik. Genç uzman doktorlarımızın diğer sağlık personeliyle birlikte ne kadar çok sayıda ve çeşitlilikte vaka yaptıklarına ve ekip ruhu ile özveriyle çalıştıklarına yakından tanık oldum. Artık ülkemizde de üretebildiğimiz yerli ve milli, ilaçlı sent Cre8 , kateterler ve balonlar ile ilgili memnuniyetlerini duydum ve rahmetli İshak Alaton’un açmış olduğu yolun ne kadar ulvi ve değeri ölçülmez bir yol olduğunu yeniden idrak ettim.  Yurtdışına tam bağımlı olduğumuz tıbbi cihazlar sektöründe, dünyadaki malum tekellere rağmen, öz sermayesi yüzde yüz Alaton ailesi tarafından finanse edilen bu yatırımın ne büyük bir vatanseverlik, insanlık ve vizyonerlik örneği olduğuna bir kez daha şahit oldum.

 

Doktorlarımızın cesaretle bu işe girmemize olan hayret, şaşkınlık, şükran  duygularıyla birlikte ürünlerin milli olmasından dolayı gururlandıklarını görmek, doğru yolda olduğumuza bir kere daha beni inandırdı ve çalışma gücümü kamçıladı. Bölge hastanelerinin teknik altyapı, hekim deneyimi ve işlem hacmi olarak verdikleri hizmet ile pek çok klinik araştırmada yer alacak ve  uluslararası kongrelerde bu araştırmaları sunabilecek bir potansiyele ve donanıma sahip olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim.

 

Özellikle Ortadoğu bölgesinden dünya tekellerine kafa tutan medikal bir markanın doğacağına inancım güçlendi. Her bir Alvimedica çalışanı sayesinde çok yakında bu hedeflere ulaşacağımıza güvenim ve inancım tamdır. İnşallah bu hedefe ulaşmak kısmet olur ve de şirketi halka arz eder duruma geldiğimizde, herkes bu başarının bir parçası olmayı arzu eder.”

 

Alvimedica Ülke Müdürü İsmail Zerey ise bölge hastanelerinde, ayda ortalama 20 stent takıldığını ifade ederek, “Bölgelerden gelen istekleri değerlendirmek ve bu isteklere uygun ürün geliştirmek Alvimedica’nın hedefleri arasındadır.” dedi. Kardiyologlarla görüşmesi sırasında  “Her hastanın damar yapısı farklılık gösteriyor. Bu durumlarda doktorun tecrübesi ve beceresi de büyük önem taşıyor. Zorlu vakalarda kardiyologların Cre8 stenti kullanmayı tercih etmeleri, bu işi ne kadar doğru yaptığımızı gösteriyor.” ifadesinde bulundu.