Gözler Şehir Hastanesinde

Gözler Şehir Hastanesinde

Yapımına 2013 yılında başlanan Gaziantep 1875 Yataklı Şehir Hastanesi inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın yakından takip ettiği projenin takibi için bakanlık tarafından personel görevlendirilirken, Sağlık Bakanlığından bir Bakan Yardımcısı bir ismin hafta içi Gaziantep’e geleceği öğrenildi. Firma yetkilileri ile yapılacak olan toplantıda Şehir Hastanesi konuşulacak. Öte yandan daha önce Haziran ayında ve Temmuz ayı içerisinde tamamlanacağı kaydedilen hastane için yüklenici firmanın bu kez Ağustos ayını işaret ettiği öğrenildi.

Türkiye’nin 2.büyük Şehir Hastanesi olması özelliğini taşıyan 1875 Yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi’nde çalışmalar son sürat devam ediyor. Yapımına 2013 yılında başlanan ve bu süreçte 4 sağlık bakanı değiştiren hastane inşaatı, ortaklar arasında yaşanan kriz nedeniyle 2022 yılı Eylül ayına kadar durmuş, Rönesans Grubunun devralması ile çalışmalara yeniden başlanmıştı.

FİRMA 23 TEMMUZ DEDİ

Daha önce Haziran ayında tamamlanacağı kaydedilen hastane ile ilgili ortaya çıkan manzara ise kafaları karıştırdı. Bir türlü tamamlanmayan hastane inşaatı nedeniyle Haziran ayının ardından 23 Temmuz tarihi verildi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın yakından takibe aldığı projenin hızlı bir şekilde tamamlanması için Bakanlıktan personel görevlendirildi. Bakanlık personeli, hemen her hafta kente gelerek devam eden çalışmaları yerinde inceleme yaptığı öğrenildi. Bakanlık personelinin, yaptığı incelemede ise söz konusu inşaatın söz verilen tarihte bitirilemeyeceğini öngördükleri öğrenildi. Öte yandan yüklenici firmanın ise bu kez inşaat bitimi için Ağustos ayını işaret ettiği öğrenildi.

BAKAN YARDIMCISI NEDEN GELİYOR?

Edinilen bilgilere göre Sağlık Bakan Yardımcısı bir isim hastane inşaatının denetimi için önümüzdeki günlerde Gaziantep’e gelecek. Bakan Yardımcısının, yüklenici firma yetkilileri ile görüşme yapacağı, Bakan Koca’nın talimatlarını ileteceği öğrenildi. Bakan Yardımcısının gelişi sonrasında durumun netleşeceği, 1875 Yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi’nin tamamlanması ile ilgili sorunların çözüleceği beklentisi yüksek oldu.

YIL SONU İDDİASI

Hastane inşaatı ile ilgili kulislere yansıyan bir diğer bilgi ise inşaat çalışmalarının Kasım ayından önce tamamlanamayacağı yönünde oldu. Tüm bunlar 1875 Yataklı Şehir Hastanesi’nin yıl sonundan önce açılmayacağının da habercisi olacak gibi… (Ayhan DUMAN/gaziantepdogus)

 

 

Sağlık Bakan Yardımcısı Sayın Hüseyin Kürşat KIRBIYIK, Vali Kemal ÇEBER ve İl Sağlık Müdürü Dr.Ümit Mutlu TİRYAKİ ile Gaziantep Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

1875 yataklı şehir hastanemiz son düzenlemelerin ardından en kısa zamanda İlimiz ve bölgemize tam kapasiteyle hizmet vermeye başlayacak.



Anahtar Kelimeler: Gözler Şehir Hastanesinde